Newsflash
Cultură

Arta de a povesti fără a plictisi

de Candid STOICA - apr. 19 2024
Arta de a povesti fără a plictisi

Tudor Chirilă posedă arta de a povesti fără teama că ar putea plictisi. Timp de oră și jumătate, în spectacolul „Visul American”, el povestește întâmplări, uneori dure, chiar cinice.

Tudor Chirilă este considerat de majoritatea criticilor de specialitate un actor carismatic. Muzician, compozitor, producător, critic muzical, autor al volumului „Exerciţii de echilibru”, fondator al formaţiei Vama Veche și ulterior Vama, artistul este popular atât ca actor, cât și ca personalitate socială.

Spectacolul său, Visul American, un one-man show regizat de Iarina Demian, este o suită de nouă (9) monologuri ale unor personaje care populează civilizaţia americană actuală. Monologurile sunt scrise de autorul armeano-american Eric Bogosian și au fost traduse de Luiza Vasiliu. Între personajele interpretate se numără un pastor (poate cel mai închegat, cel mai dramatic), un sportiv, un cerșetor, boschetar, un dansator, un producător, un vânzător de cartofi prăjiţi. Toate sunt extrem de diferite și extrem de interesante. Actorul le interpretează când îmbrăcat, când numai în șort și fără cămașă sau purtând un tricou. Le diferenţiază atât ca mod de a vorbi, cât și comportamental, cu o rapiditate uimitoare.

Tudor Chirilă posedă arta de a vorbi firesc, de a povesti fără teama că ar putea plictisi. Timp de oră și jumătate povestește întâmplări, uneori dure, chiar cinice. Este ajutat în permanenţă de un ecran imens pe care uneori este înfăţișat locul acţiunii, scenografia fiind semnată de Irina Moscu. Sincere felicitări tuturor și mai ales Teatrului de Comedie, unde se desfășoară spectacolul.

P.S: Spectatorii au posibilitatea ca înainte de „Visul American” să vizioneze expoziţia de desene a actorului Iurie Darie.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe