Newsflash
ACTUALITATE Știri

18% dintre gravidele din România au între 13 și 17 ani (studiu)

de Magdalena Tănăsescu - nov. 23 2023
18% dintre gravidele din România au între 13 și 17 ani (studiu)

Peste o treime dintre gravidele din România nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii, în principal din cauza lipsei de acces la servicii medicale, reiese dintr-un studiu realizat de Organizația Salvați Copiii.

Potrivit unei postări pe Facebook, jumătate dintre gravidele care au beneficiat de evaluare medicală menționează că analizele, ecografiile sau consultațiile nu au fost gratuite. 

 

„Datele Institutului Național de Statistică (INS) pentru 2021 arată că, în mediul rural, rata mortalității infantile este mult peste cea din mediul urban - 6,5 față de 4,2 la mia de copii născuți vii. Cauzele majore sunt accesul îngreunat la servicii medicale și slaba dotare cu aparatură medicală a cabinetelor medicale”, se menționează în postare.

 

Salvați Copiii a organizat, pe acest subiect, și o masă rotundă cu tema „Sănătatea mamei și a copilului în mediul rural”, evenimentul fiind găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe