Newsflash
Diverse

4 din 10 români comandă cafea rece

4 din 10 români comandă cafea rece

Consumul de cafea rece sau de frappé este în creștere constantă în România, un sfert din cafeaua consumată în afara casei fiind de acest tip, mai ales pe perioada verii, potrivit studiilor efectuate de Nestlé.

 

Sunt peste 4.700 de ocazii potrivite pentru a bea o cafea arată studiile Nestlé din România, cele mai populare sortimente fiind cafelele fierbinți, negre, îndulcite și consumate acasă. Cafeaua prăjită și măcinată este formatul cel mai îndrăgit de români, 49% preferând acest tip de cafea. Față de anii anteriori, cafeaua cu lapte a crescut între preferințele românilor fiind pe primul loc, urmată de White Coffee, Cappuccino, Flat White, Latte/Latte Macchiato, White Americano și Frappuccino. Cafeaua neagră cu apă este preferată dintre solubile, îndulcită cu zahăr, doar una din trei având alte toppinguri, frișcă, miere, sirop de arțar. La capsule, sunt preferate espresso și lungo pentru cafeaua neagră, iar la cele white, cafeaua cu lapte domină și aici, urmată de Latte, Flat White și Cappuccino. Varianta ready to drink este și ea preferată rece și cu lapte. 

În România, aproximativ 40% din rețetele de cafea rece sunt cu frișcă, vanilie, ciocolată și caramel, înghețată, miere. Românii preferă cafeaua cu cofeină, așa că numai 10% din cafelele reci și decofeinizate. Aromele cele mai populare în Romania în piața de cafea sunt cele de vanilie, ciocolată și caramel, preferință sesizată de NESCAFÉ®, care a preluat aceste arome în edițiile limitate de de frappé din ultimii ani. Cele mai populare locuri de consum de băuturi reci sunt cafenelele, iar în lunile calde de vară, se adaugă și terasele în aer liber și locațiile de pe plajă.

De asemenea, pe lângă frappé-ul clasic, există un interes în creștere pentru formule de cafea rece, ușor și rapid de preparat acasă, cum ar fi Dalgona, Iced Latte, Espresso Shaken sau clasicul Iced Americano, ceea a făcut ca Nestlé să publice pe site-ul nescafe.ro mai multe rețete dedicate.

„Consumul de cafea rece crește în special în perioada iulie-august, ceea ce e normal având în vedere că aceasta este perioada în care temperaturile înregistrează de obicei cele mai înalte valori. Astfel, ocaziile de consum cresc odată cu temperaturile, iar cafeaua rece este o alternativă optimă pentru răcorire. În plus, din studiile disponibile observăm că incidența consumului de cafea rece este crescută mai ales în a doua parte a zilei”, explică Ramona Hărătău, Mixes Business Lead South Eastern Europe, Nestlé România.

„În România, aproximativ 85% din consumul total de cafea are loc în mediul casnic, în timp ce doar 15% din cafelele sau băuturile pe bază de cafea sunt consumate în afara casei. În ceea ce privește categoria de cafea rece, proporția consumului în afara casei este mai mare, ajungând până la 25%”, explică Ovidiu Tunaru, Business Executive Officer Nestlé Professional, Nestlé România.

Pentru a încuraja consumul de cafea rece, Nestlé România organizează, începând din 15 iunie, caravana NESCAFÉ® 3in1 Frappé. Până pe 18 august, caravana va ajunge în zece orașe, oferindu-le consumatorilor weekenduri răcoritoare și activări speciale, cu premii, Detalii despre programul caravanei și consursuri se găsesc pe www.nescafe.ro/nescafe-3in1-frappe .

De asemenea, Nestlé încurajează creativitatea consumatorilor și experimentarea gusturilor de cafea rece prin noi rețete, care pot fi preparate acasă cu NESCAFÉ® Brasero, dar și la aparatele Dolce Gusto.

NESCAFÉ® Frappé este una dintre cele mai populare și iubite rețete de cafea rece,  răcorind consumatorii din întreaga lume de peste 60 de ani, atât în cafenele, cât și acasă. Frappé-ul a fost inventat întâmplător de către un angajat Nestlé din Salonic în septembrie 1957, devenind între timp un produs emblematic.

Cafeaua folosită în toate produsele NESCAFÉ® provine exclusiv din surse sustenabile. Nestlé își propune să obțină 100% cafea responsabilă până în 2025, conform angajamentului său global, NESCAFÉ® Plan 2030. Acest plan se concentrează pe sustenabilitatea cafelei, inclusiv aspecte legate de mediul înconjurător, condițiile de muncă și bunăstarea fermierilor.

În cadrul NESCAFÉ® Plan 2030, Nestlé colaborează strâns cu fermierii și comunitățile locale pentru a promova practici agricole durabile și pentru a asigura un nivel adecvat de trai pentru fermieri. Acest angajament se extinde pe întreg lanțul de aprovizionare, de la cultivarea cafelei până la procesarea și ambalarea finală a produselor NESCAFÉ®.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe