Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

400 de cazuri de intoxicație cu plumb, din cauza scorțișoarei, la copii din SUA

de Florentina Ionescu - feb. 12 2024
400 de cazuri de intoxicație cu plumb, din cauza scorțișoarei, la copii din SUA

Oficialii din Ecuador au dezvăluit recent numele sursei de scorțișoară din cauza căreia au fost intoxicați cu plumb sute de copii din Statele Unite ale Americii.

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a anunțat luna aceasta că oficialii din Ecuador au dezvăluit numele sursei care, după toate probabilitățile, a stat la baza scorțișoarei măcinate contaminate folosite în piureurile din fructe care au fost asociate cu peste 400 de potențiale cazuri de intoxicație cu plumb în rândul copiilor din SUA, scrie Associated Press. 

Carlos Aguilera, o companie din Ecuador care procesează scorțișoara, a furnizat acest ingredient care a fost adăugat în WanaBana și în alte piureuri din fructe trimise în SUA, potrivit agenției de reglementare din Ecuador ARCSA. S-a descoperit că scorțișoara, care a fost trimisă și altui producător, Negasmart, a fost contaminată cu cantități mari de plumb și crom, a arătat o analiză realizată de FDA. 

Rulourile sau batoanele de scorțișoară neprocesată folosite în produsele cu probleme au fost inițial importate din Sri Lanka. Ele au fost testate și s-a descoperit că nu erau contaminate cu plumb, a transmis agenția ARCSA către FDA, însă chiar și așa, agenția din Ecuador continuă să investigheze problema. 

FDA, totuși, are autoritate limitată în ce privește furnizorii străini de ingrediente care nu livrează produsele direct în Statele Unite ale Americii. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention) din SUA a primit rapoarte în ceea ce privește 413 de cazuri suspectate de intoxicație cu plumb, cazuri probabile sau cazuri confirmate, iar cele mai multe dintre acestea au fost în rândul copiilor mici, din 43 de state americane. 

În 17 noiembrie 2023, potrivit Associated Press, FDA a retras de pe piață trei produse (piureuri) din fructe cu măr și scorțișoară. Iar recent autoritățile din Ecuador au spus care este numele cel mai probabil al sursei de scorțișoară contaminată folosită în piureurile de fructe corelate cu peste 400 de cazuri de intoxicație cu plumb întâlnite la copii din SUA. 


Notă autor:

Fotografie de Ngô Trọng An: https://www.pexels.com/photo/photography-of-cinnamon-sticks-on-cup-1717768/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe