Newsflash
ACTUALITATE Știri

A fost lansată campania „Halatul alb - Puterea exemplului”

de Florentina Ionescu - iul. 5 2023
A fost lansată campania „Halatul alb - Puterea exemplului”

SCJU Târgu Mureş a lansat campania „Halatul alb-Puterea exemplului”, pentru femeile din sănătate.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat în 3 iulie lansarea campaniei „Halatul alb - Puterea exemplului”. Aceasta se adresează personalului feminin, cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani, din cadrul unităţilor sanitare publice şi private din regiunea Centru. Femeile din sănătate sunt încurajate să participe la screeningul cancerului de col uterin. 

Campania „Halatul alb - Puterea exemplului” a început luni şi se va încheia în 31 august în toate spitalele afiliate proiectului, scrie AGERPRES. Scopul este de a informa personalul feminin angajat în cadrul unităţilor sanitare din regiunea Centru despre importanţa testării şi despre oportunitatea de a se testa gratuit în cadrul unităţii sanitare în care îşi desfăşoară activitatea. 

Campania este, totodată, un exemplu pentru a determina cât mai multe femei din regiunea Centru să participe la testare Babeș Papanicolau şi testare HPV. 

Derulată sub motto-ul este „Dacă vrei schimbare, începe cu tine! Testează-te, fii TU exemplu!”, campania este parte a proiectului „Program de prevenţie, depistare precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”. 

Obiectivul proiectului menționat este creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenţei crescute a cancerului de col uterin din România. 

„În cadrul acestei campanii, unităţile sanitare pot oferi personalului feminin angajat servicii de screening pentru cancerul de col uterin, ca extrabeneficii, sprijinind, astfel, femeile să aibă o viaţă mai sănătoasă şi activă. Prevenţia este esenţială, iar participarea la programele de screening salvează vieţi! Personalul feminin din cadrul spitalelor publice şi private din regiunea Centru, care îşi desfăşoară activitatea într-o unitate sanitară care nu este afiliată proiectului, se poate programa la testare în oricare centru de recoltare din regiune. Lista centrelor de recoltare se regăseşte pe site-ul centruscreeningmures.ro/programari”, au precizat reprezentanții SCJU Târgu Mureş. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe