Newsflash
Advertorial

Cancerul de col uterin, o urgență de sănătate publică

de - nov. 18 2022
Cancerul de col uterin, o urgență de sănătate publică

Cancerul de col uterin este a patra cauză de declanșare a cancerului la femei și a patra cauză de deces prin cancer. (P)

Macheta Colpofix 259x190-3

Cancerul de col uterin este pe locul doi în lume ca tip de cancer ginecologic, a patra cauză de declanșare a cancerului la femei și a patra cauză de moarte în urma cancerului (sursa).

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, profesor universitar la UMF „Carol Davila” București și șeful Clinicii de Obstetrică și Ginecologie Elias:

Anual, circa 1.800 de femei din România, majoritatea cu vârstele între 40 și 50 de ani, își pierd viaţa din cauza cancerului de col uterin, rata de mortalitate fiind de peste patru ori mai mare decât media UE. Putem schimba această realitate crudă, iar rolul nostru, al medicilor, indiferent de specialitate, este vital.

Aș vrea să evidenţiez în special rolul medicilor de familie, care deseori sunt primul punct de contact cu pacientele. Prin eforturi de educaţie și conștientizare, prin implicarea noastră, a tuturor, putem salva vieţi.

Persistenţa infecţiei Human Papilomavirus (HPV) este principalul factor de risc în apariţia cancerului de col uterin. Dacă infecţia persistă pentru mai mult de doi ani, probabilitatea apariţiei leziunilor cu risc înalt este între 40 și 50%, riscul estimat de cancer cervical situându-se între 0,6 și 3%. Cancerul de col uterin reprezintă o urgenţă de sănătate publică, statisticile fiind îngrijorătoare, spune prof. dr. Radu Vlădăreanu.

Tratarea leziunilor cervicale cauzate de HPV

O opţiune eficienta în cazul leziunilor cervicale inclusiv cele cauzate de HPV este Colpofix, prin ingredientele sale: carboximetil-βglucan și policarbofil, dar și prin modul lor sinergic de acţiune. Colpofix este rezultatul inovativ al companiei Uriach Romania (reprezentat în România de Medimow Promo Center) și este un succes în ţara de origine, Italia, fiind prezent și în alte ţări europene.

Colpofix este un gel spray vaginal, eficient pentru prevenţia și refacerea leziunilor cervicale, inclusiv a celor cauzate de HPV. Prin administrarea a 5 pufuri, o dată pe zi, 20 de zile pe lună, vreme de 3-6 luni, el are o eficienţă dovedită pentru:

  • regresia leziunilor cervicale z clearance-ul HPV
  • epitelizare
  • îmbunătăţirea calităţii microbiotei vaginale

Profesorul Radu Vlădăreanu: „Colpofix s-a dovedit a fi eficient pentru menţinerea și controlul condiţiilor fiziologice ale zonelor de transformare cervico-vaginale, cât și în cazul leziunilor cervicale cu risc scăzut. De asemenea, poate fi folosit după intervenţiile chirurgicale pentru leziunile cervicale cu risc crescut, cu scopul de a grăbi vindecarea. Este singurul gel spray vaginal care este eficient asupra leziunilor cervicale cauzate de HPV – realitate confirmată prin studii clinice”.

Alături de femei

Din dorinţa de a oferi femeilor mai mult curaj să aibă grijă de sănătatea lor, compania Medimow-Uriach a demarat campania „Curajul de a fi bine”, pentru a ajuta femeile să dărâme barierele de teamă care le împiedică să meargă la consult ginecologic periodic. Pentru aceasta, le-a invitat pe Tony (52 de ani, coach și scriitoare, mamă), Ada Galeș (31 de ani, actriţă, fiică) și Alexia (18 ani, studentă, soră) – trei femei frumoase, creative și puternice, din generaţii diferite, să dezbată, într-un serial video cu episoade lunare, o multitudine de subiecte: autenticitate și recunoașterea propriei valori, body-positivity, grijă faţă de sine și auto-compasiunea.

Și, știut fiind că și cancerul de col uterin poate fi prevenit, Medimow a decis să doneze 10% din vânzările Colpofix de pe www.medimow.ro, Fundaţiei Renașterea, pentru a oferi un control ginecologic anual femeilor care, din diverse motive, nu reușesc să-l facă altfel.

 


Notă autor:

*WHO. Human papillomavirus (HPV) and cervical cancer. World Health Organization fact sheet. (2019). Available at: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/humanpapillomavirus-(hpv)-and-cervical-cancer. (Accessed: 27th September 2019) 2. ECDC. Human Papillomavirus Fact Sheet. European Centre for Disease Prevention and Control. (2018). Available at: https://ecdc.europa.eu/en/humanpapillomavirus/factsheet. (Accessed: 26th September 2019)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe