Newsflash
Advertorial

Fii un exemplu pentru cei dragi și ai grijă de inima ta!

de Dr. Corina Zugravu - sept. 29 2020
Fii un exemplu pentru cei dragi și ai grijă de inima ta!

Și anul acesta, pe 29 septembrie, Herbalife Nutrition sărbătorește Ziua Mondială a Inimii punând accentul pe menținerea unui stil de viață sănătos, pentru a te bucura de timp de calitate alături de cei dragi.

Indiferent de vârstă, stilul de viață joacă un rol important în menținerea nivelului normal de colesterol. Mai jos găsești câteva sfaturi din partea Conf. Univ. Dr.Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife, despre cum îți poți îmbunătăți stilul de viață:

Corina pt Viata Medicala
Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu
  • Fă mișcare zilnic. Gimnastica de înviorare, mersul pe jos câte 20 de minute zilnic în cursul săptămânii, înotul, mersul pe bicicletă timp de 1 oră în week-end, urcatul sau coborâtul scărilor în loc de a lua liftul, sau orice tip de mișcare sau sport îți place, va face diferența. Efectele pozitive ale mișcării sunt de neînlocuit.
  • Profită de alimentele de sezon și mănâncă sănătos. Alimentația trebuie să fie sănătoasă indiferent de anotimp, iar la baza acesteia trebuie să fie fructele și legumele, extrem de diverse, mai ales toamna. Acestea au numai avantaje pentru inimă: sunt lipsite de colesterol și grăsimi saturate, sunt bogate în fitonutrienți activi și conțin multe vitamine și minerale implicate în buna funcționare a inimii. Iar dacă vrei o gustare sănătoasă, poți alege oricând între o mână de nuci, alune sau migdale, un fruct proaspăt sau de fructe uscate.
  • Nu uita să consumi cereale. Unele cereale conțin fibre speciale, numite beta glucani, care scad absorbția colesterolului ce provine atât din alimente, cât și din bilă. Ca atare, chiar dacă nu se absorb, beta glucanii reușesc performanța de invidiat de a scădea și colesterolul endogen, cel produs chiar de organismul nostru. Dintre cereale, ovăzul are cantitatea cea mai mare de beta glucani. Herbalife Nutrition a creat Beta heart®, o pudră nutritivă ce conține ingredientul cheie OatWell™ beta glucan din ovăz (fibre solubile care apar natural în cereale) – despre care s-a demonstrat că poate contribui la scăderea sau menținerea nivelul de colesterol* în parametri optimi. Sunt suficiente doar 3g de beta glucani din ovăz pentru a obține efecte benefice asupra colesterolului. Se prepară foarte ușor, cu apă, suc de fructe, îl putem adăuga la un shake preferat sau poate fi folosit ca ingredient în rețetele care se găsesc în Cartea de bucate Herbalife Nutrition.
    hmax beta heart2
    • Herbalife Nutrition a creat Beta heart®, o pudră nutritivă ce conține ingredientul cheie OatWell™, beta glucan din ovăz.
  • Asigură-ți aportul necesar de acizi grași Omega 3. Acizii omega 3 sunt de mai multe feluri. Cei cu lanț mai scurt se găsesc în semințele și uleiul de in și cânepă, în uleiul de rapiță, în semințele de chia și în unele fructe oleaginoase. Cei cu lanț lung se găsesc în carnea de peste și în microalge. Necesarul de acizi Omega 3 cu lanț lung este de circa 250 - 500 mg pe zi la adultul sănătos. O alegere potrivită ar fi Herbalifeline® Max de la Herbalife Nutrition, care este un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care conține doi acizi grași esențiali EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic). EPA și DHA contribuie la funcția normală a inimii**, precum și la menținerea tensiunii arteriale normale***** și concentrațiilor normale de trigliceride din sânge****. DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului*** și a vederii*** normale. Herbalifeline® Max este o combinație exclusivă care include uleiuri esențiale de cimbru și mentă pentru a elimina orice gust și este încapsulat într-o capsulă unică de gel (care este potrivită pentru vegetarieni).
hmax
  • Herbalifeline® Max de la Herbalife Nutrition este un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile.

Și tu poți să dai mai departe invitația făcută de World Heart Federation****** în această nouă ediție a Zilei Mondiale a Inimii: devino exemplu pentru copii și cei dragi ție, având grijă de inima ta și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare cu o dietă sănătoasă și multă mișcare.

Beta heart® și Herbalifeline Max nu sunt destinate diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenirii niciunei boli.

Produsele sunt disponibile exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei. Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition aici: https://contact.herbalife.ro/.

 


Notă autor:

*Un studiu clinic realizat de cercetătorii de la  Spitalul Universitar Sant’Orsola-Malpighi din Bologna, Italia a confirmat faptul că beta-glucanii conținuți în ovăz pot reduce nivelul de colesterol* din sânge. Per total, studiul desfășurat utilizând Beta heart®pe o perioadă de 8 săptămâni, a arătat o reducere medie a colesterolului total de 6,5% după patru săptămâni și 9% după opt săptămâni. Prin introducerea în dieta zilnică a unei cantități de 3g de beta-glucani din ovăz, participanții studiului clinic au reușit să-și reducă în medie colesterolul LDL cu 12% după patru săptămâni și 15% după 8 săptămâni de utilizare a produsului Beta heart®. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista științifică ‘Nutrients’.

**Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de EPA și DHA

***Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de DHA

****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 2g de EPA și DHA

*****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 3g de EPA și DHA

****** https://www.world-heart-federation.org/world-heart-day/world-heart-day-2020/

ETICHETEbetaglucani

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe