Newsflash
Știri

Alexandru Rafila crede că Pfizer „va cumpăni bine” în procesul intentat României

de L. Budin - ian. 29 2024
Alexandru Rafila crede că Pfizer „va cumpăni bine” în procesul intentat României

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că i se pare „nefiresc” ca o companie farmaceutică „să arunce în aer credibilitatea vaccinării în general”.

Compania Pfizer a notificat autoritățile române în decembrie anul trecut în privința deschiderii unui litigiu pentru recuperarea unor sume de bani, având în vedere că nu s-a finalizat achiziția de către partea română a 28 de milioane de doze vaccin anti-COVID.

Primul termen a fost stabilit în luna februarie a.c., informează Agerpres.

Ministrul Sănătăţii crede că Pfizer „va cumpăni bine” în procesul intentat României şi a arătat că i se pare „nefiresc” ca o companie farmaceutică „să arunce în aer credibilitatea vaccinării în general”. 

România este chemată în judecată de compania Pfizer şi există anumite proceduri la nivelul Guvernului în care fie Guvernul, fie Ministerul de Finanțe angajează o firmă de avocatură. Problema este legată de faptul că firma care va reprezenta în mod efectiv România la proces trebuie să cunoască legislaţia din Belgia şi procesul se desfăşoară în limba franceză. (...) Eu am luat legătura cu cei din Polonia, am avut o discuţie legată de acest proces şi de o încercare de coordonare a poziţiilor celor două ţări. Mai există şi ce de-a treia ţară, Ungaria. O să vedem dacă putem să avem o reprezentare comună sau separată”, a declarat Alexandru Rafila duminică, 28 ianuarie, la Antena 3.

Ministrul a mai spus că Moderna, la inițiativa reprezentanților săi, nu a mai avut niciun fel de pretenție de continuare a contractului sau de litigiu în justiție.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe