Newsflash
ACTUALITATE Știri

Angajații CNAS protestează în fața Ministerului Sănătății și Guvernului

de Magdalena Tănăsescu - nov. 14 2023
Angajații CNAS protestează în fața Ministerului Sănătății și Guvernului

Membrii Federației Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate pichetează, marți, sediul Ministerului Sănătății și al Guvernului, amenințând cu sistarea plăților către spitale și furnizorii de servicii medicale.

Potrivit unei postări pe Facebook, Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate este afiliată la Blocul Naţional Sindical (BNS).

„Angajaţii din Casele de Asigurări de Sănătate din toată ţară continua protestele şi o parte dintre aceştia vin marți la Bucureşti pentru a-şi exprima nemulţumirile”, a anunțat conducerea BNS în postarea citată. 

Angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018.

O delegație a BNS, condusă de președintele Dumitru Costin, a participat luni, 13 noiembrie a.c., de la ora 16,00, la ședința plenului Camerei Deputaților. 

„Participarea a avut loc în condițiile în care, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, a fost inclus Proiectul de lege PLX nr. 172/ 2023 care prevede măsuri privind creșterea drepturilor salariale ale personalului din sistemul de asigurări sociale de sănătate. Prin acest proiect pot fi majorate veniturile angajaților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, se mai spune în postarea de pe rețeaua de socializare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe