Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Abordări prietenoase

Viața Medicală
Alexandra NISTOROIU vineri, 4 iulie 2014
Numărul din aprilie al revistei Politici de sănătate debutează cu un editorial care amestecă, retoric, mai multe statistici (prezentate la  summitul european dedicat bolilor cronice), platitudini („NU trebuie acţionat izolat, pe anumite sectoare. Trebuie să existe o strategie coerentă, care să ia măsuri în cunoştinţă de cauză.“ – aş ruga-o pe autoare să numească un domeniu în care n-ar fi utilă o astfel de strategie) şi adevăruri universal acceptate evidenţiate ca revelaţii („O populaţie îmbătrânită sănătos costă mai puţin“). Un lucru nu mi-a rămas foarte clar după ce am citit textul Mariei Vasilescu dacă titlul este „Ministerul Sănătăţii sau ministerul bolii?“, de ce subliniază cu roşu fraza „Cetăţenii trebuie să fie managerii propriei sănătăţi“?
Cover story-ul numărului este un interviu cu ministrul sănătăţii, intitulat, mai mult sau mai puţin inspirat: „Sănătatea românească la stomatolog“. Unele întrebări par rupte dintr-un interviu de angajare: „Care consideraţi că sunt cele mai mari realizări ale Dumneavoastră de până acum?“, iar cele mai multe aruncă, la fel de reverenţios, mingea la fileu intervievatului. O abordare la fel de cuminte regăsim şi în interviul din paginile 22–24, dar măcar aici răspunsurile interlocutorului, prof. dr. Dorel Săndesc, conţin ceva mai multă informaţie.
Din sumarul revistei fac parte şi un interviu cu Adina Răţoi (Project Officer în Comisia Europeană, DG Connect) pe tema finanţării de programe şi proiecte de cer­ce­tare şi inovare prin programul-cadru Orizont 2020, un studiu de caz tradus din Eurohealth despre informaţiile necesare pacienţilor când aleg să se trateze în ţara de proveni­enţă sau din străinătate şi un interviu cu prof. dr. Francesco de Lorenzo, preşedin­tele Coali­ţiei Europene a Pacienţilor cu Cancer. Societăţii „Internaţionale“ de Medicină şi Chirurgie Regenerativă, lansate în 2 aprilie, îi sunt dedicate o pagină care seamănă a comunicat de presă şi co­perta 2, din care aflăm că toţi cei care doresc să devină membru al acestei socie­tăţi o pot contacta pe Maria Vasilescu, publisher la Politici de sănătate.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.