Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Acum toate s-au umplut de lumină

Viața Medicală
Ramona Popescu vineri, 30 aprilie 2021

Cel mai recent număr (63) al revistei Plai străbun îi poartă pe cititori prin vieţi mai mult sau mai puţin știute, dar imposibil de dat uitării.

Sunt prezentate vieţile Cleopatrei Selena și a iubitului ei, Marc Antoniu, dar și cea a scriitoarei Elena Văcărescu, prima femeie primită în Academia Română, cea pe care Nicolae Iorga a numit-o „ambasadoarea sufletului românesc”.

PS_63_coperta

Nici etaloanele clasice nu au fost lăsate deoparte: tenorul Cornel Stavru și balerinul, coregraful, regizorul și profesorul Sergiu Ștefanschi, care împlinește anul acesta 80 de ani – modele de viaţă și de profesionalism, de eficienţă și de bun-simţ pentru generaţiile viitoare.

Una dintre minţile luminate ale presei românești a fost și încă mai continuă să fie, chiar și la împlinirea unui secol de viaţă, jurnalista Biti Caragiale, întemeietoarea revistei Cutezătorii, pe care o putem (re)descoperi în emoţionanta destăinuire făcută jurnalistului TVR Internaţional Sandrino Gavriloaia, același om de presă care ne ajută să-i cunoaștem mai îndeaproape, prin intermediul unui interviu transatlantic, pe poeta și traducătoarea Ioana Ieronim și pe partenerul său de viaţă, istoricul și ex-diplomatul Ernest H. Latham Jr., susţinător neobosit al istoriei, culturii și spaţiului românesc.

„Orice vis are drept la culorile lumii”... grăiesc acuarelele Corinei Perianu, restaurator la Muzeul Naţional de Artă. Naturi statice, peisaje și portrete – toate te atrag ca strălucirea unui diamant... Ca și atelierul artistului popular Ana Zmeu, inginer optometrist și farmacist, care, după ce „lumea a devenit mai frumoasă” odată cu venirea pe lume a puiului ei, a decis că merită să lupte ca aceasta să rămână așa și, inspirată de tradiţiile și folclorul popular românesc, a dat naștere proiectului Zana Art – o reînsufleţire culturală, transpusă în lucrări utile și originale.

Așadar, e timpul să luăm aminte la cuvântul de învăţătură al preotului paroh Vasile Guţea și să biruim întunericul, să reînviem sufletul și spiritul, să ne purificăm prin rugăciune și reculegere (poate făcând o plimbare prin pitorescul Reghin și împrejurimile sale), pentru a putea trăi plin și profund taina și bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos!

 

Etichete: plai strabun antoniu si cleopatra nicoale iorga elena vacarescu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.