Newsflash
Apariții editoriale

Acurateţe în revista SSER

de Dr. M. Gh. CĂLIN - dec. 4 2013
Acurateţe în revista SSER
   Prin amabilitatea Societăţii de Stomatologie Estetică din România, primim revista oficială a acestei asociaţii profesionale şi remarcăm cadenţa apariţiei, precum şi grija prin care această publicaţie poate ajunge la fiecare medic dentist din ţară.
   Faţă de apariţiile anterioare, numărul trei din septembrie al Cosmetic Dentistry depăşeşte puţin aşteptările cititorilor, dar lasă şi urma unor uşoare nedumeriri pe care, fără nicio îndoială, poziţiile ulterioare ale publicaţiei le vor lămuri.
   Într-un Editorial de bilanţ, ne surprinde, oarecum, degajarea directă prin care se apreciază că realizările SSER au ajuns la nivelul care în urmă cu ceva vreme doar „în vise“ putea fi atins şi menţionarea ca realizări deosebite a două cursuri şi a unui parteneriat universitar. La această sinteză autorul adaugă, alături de dorinţele sale de mai bine, urări către cititori pentru o toamnă bogată în practica de zi cu zi şi cam atât.
   Corpul revistei conţine nouă articole repartizate în patru secţiuni. Nivelul acestora se plasează între abordări interdisciplinare de vârf („Celulele stem în implantologia dentară“, dr. Antonio Pelegrine) şi propuneri de soluţii pentru situaţii concrete („Refacerea ţesutului parodontal în zona estetică“, „Detalii ale laserului cu dioxid de carbon şi aplicaţii ale acestuia în medicina dentară“).
   Reţinem, pentru acurateţe şi pentru valoarea practică deosebită, contribuţia dr. Cesare Ferri privind „Designul de punte convingător“ şi studiul dr. F. Heinemann, dr. T. Mundt şi prof. dr. C. Bourauel, bine articulat şi de interes constant pentru dentişti, în chestiunea unei tehnici complementare utile pentru implanturile convenţionale.
   Subliniem că toate articolele sunt susţinute de o iconografie utilă şi de bună calitate, dar ne permitem, în mod colegial, să sugerăm redacţiei acestei distinse publicaţii pericolul de a imprima printului o anumită alură glossy care i se potriveşte mai puţin.
   În privinţa conţinutului, părerea noastră este că un singur autor român în cuprinsul revistei este prea puţin şi că politica editorială a unui oficios ştiinţific al unei societăţi medicale româneşti ar trebui să asigure premisele unor contribuţii mai consistente din acest punct de vedere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe