Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Anatomia alergării, o lectură utilă tuturor

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu duminică, 4 iulie 2021, ora 10:12

Volumul "Anatomia alergării", de Joe Puleo și dr. Patrick Milroy, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți performanțele prin creșterea forței musculare și optimizarea eficienței mișcărilor în timpul alergării.

Un studiu din 2014, publicat în Journal of the American College of Cardiology și citat de Harvard a descoperit că până și 10 minute de alergare ușoară zilnică pot contribui la extinderea vieții cu ani buni a alergătorilor, comparativ cu cei care nu fac deloc mișcare. O doză minimă de exercițiu sănătos poate fi mai importantă decât v-ați imaginat!

Indiferent că deja alergați, ca amator sau ca profesionist, sau că vă gândiți să începeți să faceți măcar jogging, vă recomandăm cartea Anatomia alergării, semnată de Joe Puleo și dr. Patrick Milroy, apărută la editura Lifestyle Publishing în condiții grafice deosebite.

coperta anatomia alergarii
Cu ajutorul unor ilustrații minunate, dr. Patrick Milroy și antrenorul Joe Puleo oferă informații fascinante despre fiziologia alergării.

Anatomia alergării prezintă 50 dintre cele mai eficiente exerciții de forță pentru alergători, însoțite de descrieri clare, pas cu pas, și ilustrații anatomice color, cu scoaterea în evidență a mușchilor în acțiune. Dar veți găsi mult mai mult decât exercițiile - veți vedea și rezutatele lor.

"Cum să devii mai puternic, mai rapid și mai inteligent pe drum, pe pista de alergare și pe un traseu de cros. Cartea este absolut necesară celor care vor să abordeze alergarea la un nivel superior", declară Todd Williams, participant la două olimpiade, deținător al recordului SUA la proba de 15.000 m.

Pe lângă recomandările de alergare pe diferite terenuri și la diferite viteze, de la alergat pe deal la alergare off-road, de la sprint la maraton, volumul vă învață cum să evaluați și să reabilitați accidentările cele mai frecvente ale alergătorilor, inclusiv durerile lombare, luxațiile de genunchi, rupturile musculare sau de tendoane. 

Puteți cumpăra cartea de pe site-ul editurii. 

S-ar putea să vă intereseze și:

Trei lucruri surprinzătoare despre respirație

Studiu mondial despre impactul sportului asupra sănătății mintale

Etichete: anatomia alergarii lifestyle publishing alergare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.