Newsflash
Apariții editoriale

Apariții editoriale MedicHub

de Redacția Viața Medicală - oct. 21 2022
Apariții editoriale MedicHub

Noile ediții ale revistelor editate de MedicHub pun la dispoziție abonaților articole interesante.

reviste MedicHub

Psihiatru.ro, inclusă în Index Copernicus

Cel de-al treilea număr al revistei Psihiatru.ro* este disponibil pentru abonaţi atât în format print, cât și digital. Apariţia sa coincide cu includerea jurnalului știinţific, condus de prof. dr. Doina Cozman, în prestigioasa bază de date internaţionale Index Copernicus. Pe lângă Index Copernicus, Psihiatru.ro este indexată în EBSCO și DOAJ. În cuprins găsiţi articole precum: „Implementarea realităţii virtuale în tulburările cognitive, psihotice și anxioase” și „Implementarea unui program de activităţi socio-recreative la pacienţii internaţi cu tulburări psihice. Studiu-pilot”.

Complexitatea patologiei ORL

Revista ORL.ro* a ajuns la cea de-a treia ediţie din acest an. „Am reunit în acest număr cazuri clinice, tehnici chirurgicale și studii doctorale interesante, complexe, generate de abordarea patologiilor dificile sau de la graniţă cu neurochirurgia, toate rezultate din experienţa clinică a colegilor noștri, dar și a colegilor din Republica Moldova”, spune, în editorial, conf. univ. dr. Mădălina Georgescu, redactor-șef al jurnalului știinţific. Alte titluri din sumarul revistei sunt: „Studiu retrospectiv al schwanomului vestibular în Republica Moldova” sau „Factorii implicaţi în apariţia rinitei alergice pe teritoriul României”.

Gastroenterologia, tema noii ediţii a Medic.ro

În noul număr al revistei Medic.ro** regăsiţi titluri precum: „Dieta – parte integrantă a tratamentului patologiei digestive”; „Calitatea oului, aliment de bază cu potenţial nutraceutic”. Alte articole interesante și foarte bine documentate sunt: „Terapia cu dispozitive modelatoare nazoalveolare (NAM) în managementul timpuriu al pacienţilor cu despicături labio-maxilo-palatine” sau „Boala Paget a osului cu debut atipic – prezentare de caz”.

Cazuri clinice, în Ginecologie

Numărul 3/2022 al revistei Ginecologia.ro*** este disponibil pentru abonaţi, tema acestei ediţii fiind „Cazuri clinice, în Ginecologie”. Iată câteva dintre articolele publicate în penultimul număr din acest an al revistei: „Impactul pandemiei de COVID-19 asupra pregătirii medicilor rezidenţi în specialitatea Obstetrică-Ginecologie”; „Dezvoltarea unui leiomiosarcom la o pacientă cu leiomiom” sau „Caracteristicile neonatale în malformaţiile cardiace congenitale – experienţa noastră”.

Medicamentele și pacientul geriatric

„Nefrologie” este tema celei de-a patra ediţii din acest an a revistei Farmacist.ro****. Iată câteva dintre titlurile ediţiei: „Medicamentele și pacientul geriatric”; „Farmacovigilenţa – posibil parcurs de carieră pentru farmaciști”; „Impactul activităţilor fizice biodiversificate și al educaţiei nutriţionale în reducerea obezităţii infantile”.

Noi orientări în abordarea clinicoterapeutică

Revista digitală Practica Veterinară.ro* vine cu o nouă ediţie, având ca temă „Noi orientări în abordarea clinicoterapeutică”. În cuprins puteţi citi articole precum: „Beneficii și riscuri ale sterilizării chirurgicale prepubertare la canide”; „Importanţa perioadei colostrale în profilaxia bolilor infecţioase la viţeii nou-născuţi”; „Implementarea unui protocol de tip RealTime PCR HRM pentru diagnosticul mielopatiei degenerative la câine” și „Coordonate imagistice în patologia vezicală litiazică la animalele de companie”.

* Revista este acreditată cu 10 credite EMC, la abonare.

** Revista este acreditată cu 10 credite EMC, pentru medici și 5 credite EMC, pentru asistenţi medicali, la abonare.

*** Revista este acreditată cu 10 credite EMC, pentru medici, și 5 credite EMC, pentru moașe, asistenţi maternali și asistenţi medicali, la abonare.

**** Revista este acreditată cu 10 credite EFC, pentru farmaciști, și cu 5 credite EMC, pentru asistenţi, la abonare.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe