Newsflash
Apariții editoriale

Apariţii MedicHub

de - dec. 23 2022
Apariţii MedicHub

Noile numere ale revistelor MedicHub vă propun o serie de materiale interesante.

Poluarea cu metale grele

Cel mai recent număr al revistei Farmacist.ro, 5/2022, este disponibil atât în format tipărit, cât și digital, pe platforma MedicHub (www.medichub.ro). În cuprins regăsiţi titluri precum: „Medicamente folosite în tulburări de dispoziţie”, „Statinele și efectul diabetogen (II)”, „Poluarea cu metale grele afectează fertilitatea și induce boli autoimune” și „Circulaţia periferică și gemoterapia”. Abonaţi-vă la jurnalul știinţific pentru a citi articole concepute de profesioniști pentru profesioniști și pentru a intra în posesia celor 10 credite EFC (pentru farmaciști) sau celor 5 credite EMC (pentru asistenţi)!

coperta farmacist 5_2022 copy

Noutăţi în managementul valvulopatiilor

Publicată sub egida Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, revista Medic.ro* a ajuns la cea de-a cincea ediţie din acest an. Tema acesteia este „Cardiologie”. În cuprinsul revistei regăsiţi titluri precum: „Managementul hipertensiunii arteriale la vârsta pediatrică”, „Riscul cardiovascular la femei”, „Noutăţi în managementul valvulopatiilor, conform Ghidului ESC 2021” și „De la ghiduri la practica clinică: recomandări actuale pentru abordarea pacientului cardiac cu patologie chirurgicală noncardiacă”. Nu rataţi nici editorialul semnat de șef lucr. dr. Remus Șipoș, „Prizonier într-o lume nebună!”, un articol despre soarta medicului de familie în România.

coperta medic_5_2022 copy

Anemia feriprivă – manifestare de debut al unei boli celiace oculte

În sumarul celei de-a patra ediţii din acest an a revistei Oncolog-Hematolog.ro** puteţi citi articole de oncologie chirugicală paliativă („Exenteraţia pelviană – între istorie și viitor”), de imagistică pentru monitorizarea tumorilor („Biomarkeri imagistici CT – indicii pentru etiologia epanșamentelor pericardice cu accent pe patologia tumorală”) sau de hematologie („Anemia feriprivă – manifestare de debut al unei boli celiace oculte”). Revista este publicată integral în limba engleză.

Cartoful alb – o cauză rară de anafilaxie la copii

Vă invităm să citiţi articolele publicate în numărul 3/2022 al revistei Alergologia, jurnalul Societăţii Române de Alergologie și Imunologie Clinică! Iată câteva dintre titlurile pe care le puteţi găsi în paginile publicaţiei: „Teste moleculare și de laborator specifice în bolile alergice”, „Noutăţi în reacţiile de hipersensibilitate induse de analgezicele opioide”, „Cartoful alb – o cauză rară de anafilaxie la copii” sau „Desensibilizarea la aspirină – când și cum?”. Revista Alergologia este acreditată de Colegiul Medicilor din România cu 10 credite EMC.

coperta alergologia 3_2022 copy

Modalităţi inovatoare de tratament

Numărul 3/2022 al revistei Obstetrica și Ginecologia, publicaţie a Societăţii de Obstetrică și Ginecologie din România, abordează subiecte interesante, cu articole de tip review, articole originale şi articole care prezintă cazuri rare și modul lor de rezolvare, precum și modalităţi inovatoare de tratament. Sunt publicate articole de obstetrică-ginecologie și de neonatologie, cu implicaţii pentru toţi clinicienii acestor specialităţi. Iată câteva dintre titlurile ediţiei: „Evaluation of KIR gene expression in patients with recurrent implantation failure”, „Types of childbirth nowadays and their impact on both mother and newborn”, „Obstetrical management of longitudinal vaginal septum discovered during labor – a case presentation”, „Aerosolized antibiotics – can they save us?”.

coperta oncolog-hematolog 3_2022 copy

 


Notă autor:

* Revista este acreditată cu 10 credite EMC pentru medici și 5 credite EMC pentru asistenţi medicali, la abonare.

** Revista este acreditată cu 10 credite EMC, la abonare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe