Newsflash
Apariții editoriale

Apariții noi MedicHub

de Redacția Viața Medicală - oct. 29 2021
Apariții noi MedicHub

Cele mai noi numere ale revistelor coordonate de MedicHub propun teme ca: lipsa programelor de screening pentru cancer, psihiatria în contextul pandemic sau abordul tumorilor vasculare nazosinuzale

Lipsa screeningului, o problemă majoră

Cel de-al treilea număr al revistei Ginecologia.ro* aduce în discuţie o problemă majoră a sănătăţii publice din România: lipsa unor programe organizate de screening al populaţiei pentru cancerul de sân, colorectal și de col uterin, contrar recomandărilor Consiliului European.

coperta Ginecologia 33 (3) 2021

Autorii prezintă trei cazuri interesante de cancer de col uterin, diagnosticate la paciente de 26 de ani și 63 de ani. În plus, având în vedere că neoplasmul de sân rămâne principala cauză de deces legată de cancer în rândul femeilor, autorii aduc în discuţie oncogeneza mamară și modelele de predicţie a riscului de cancer mamar.

Din secretele longevităţii… nutraceuticele

Tema ediţiei cu numărul patru de anul acesta a revistei Farmacist.ro** este „Nutraceutice”.

coperta Farmacist_4_2021

Conf. dr. farm. pr. Gabriela Vlăsceanu continuă seria articolelor „Din secretele longevităţii… nutraceuticele” cu subiectul provitaminelor (precursori) și antivitaminelor (compuși care au compoziţie chimică sau structurală asemănătoare vitaminelor pe care le inhibă).

Alte articole din același număr: „Managementul comprehensiv al medicaţiei”, precum și „Opţiuni farmacoterapeutice în afecţiuni neoplazice”.

„Dilema” telepsihiatriei

În cel mai recent număr al revistei Psihiatru.ro***, regăsiţi subiecte precum „Psihiatria în contextul pandemic”, dar și „Homicid-suicid” sau „Dilema telepsihiatriei”. Alte articole foarte interesante și bine documentate sunt „Tratamentul farmacologic bazat pe dovezi al dependenţei de jocuri de noroc” și „Stimularea magnetică transcraniană”.

coperta Psihiatru_3_2021

Subiecte din Pediatrie, în cel mai recent număr al Medic.ro
Tema celui mai recent număr al revistei Medic.ro* este „Pediatrie”. Astfel, găsiţi în paginile jurnalului știinţific articole precum „Infecţia cu SARS-CoV-2 în populaţia pediatrică” sau „Enurezisul primar”, dar și subiecte, precum „Resorbţia radiculară – o complicaţie a tratamentului ortodontic” sau „Analiza relaţiei profilului tensional cu boala renală cronică”.

Progres și inovaţie, în sfera ORL

„Progres și inovaţie” este tema celui de-al treilea număr al revistei ORL.ro*** de anul acesta.

coperta ORL 3_2021

Nu rataţi subiecte, precum: „Particularităţi diagnostice, terapeutice și anestezice în abordul tumorilor vasculare gigante nazosinuzale”, „Etiopatogeneza tinitusului – o enigmă încă pentru medicină”, „Microchirurgia laser în managementul terapeutic al papilomului laringian cu localizare atipică – observaţii pe baza unui caz clinic” sau „Algia bucală nespecifică – simptomatologie clinică”!

Citiți și: Maramureșul medical, la ceas aniversar


Notă autor:

*Revistă creditată cu 10 puncte EMC pentru medici și 5 puncte EMC pentru asistenţi medicali, moașe și asistenţi medicali, la abonare.
**Revistă creditată cu 10 puncte EFC pentru farmaciști și 5 puncte EFC pentru asistenţi, la abonare.
***Revistă creditată cu 10 puncte EMC, la abonare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe