Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Aspecte ale stărilor angoasante

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU joi, 21 noiembrie 2013
   Numărul 59 al periodicului trimestrial Buletinul Asociaţiei Balint se deschide cu articolul „Când mă gândesc la psoriazis, mă gândesc la moarte“, în care dr. Simona Trifu, psihiatru, de la UMF „Carol Davila“ Bucureşti, în colaborare cu dr. Silvia Răduţ, psiholog clinician tot din Capitală, continuă seria de cazuri expuse în precedentul număr al revistei. De data aceasta este vorba de o femeie de 48 de ani, căsătorită, căreia moartea tatălui său i-a declanşat un psoriazis, care evoluează cu perioade de agravare şi ameliorare în raport cu starea ei emoţională. Prezentând cazul sub forma unor fişe de observaţie, autoarele conchid că pacienta simte nevoia de acceptare socială, contrar personalităţii sale iritabile. Dr. Virgil Enătescu, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, împreună cu dr. Virgil Radu Enătescu şi dr. Ileana Enătescu, de la UMF „Victor Babeş“ Timişoara semnează studiul „Utilizarea biofeedback-ului în tulburările de anxietate – implicaţii terapeutice şi patogenice“, în care prezintă tratarea a 41 de subiecţi prin această tehnică de autocontrol. Două cercetătoare de la Centrul de ştiinţe medicale al Universităţii din Debreţin (Ungaria), dr. Merza Katalin şi dr. Kuritárne Szabó Ildikó, prezintă studiul-pilot „Childhood traumatization and self-mutilative behaviour in borderline personality disorder“, referitor la principalele trăsături şi factori etiologici ale unor tulburări de personalitate. Sumarul se încheie cu impresiile medicului Görög Ilona (Braşov) de la weekendul Societăţii de psihosomatică „Mihály Balint“ din Ungaria, desfăşurat, în acest an, la Érd.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.