Newsflash
Apariții editoriale

Beneficiile sistemului e-Health

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - iul. 3 2015
Beneficiile sistemului e-Health
Numărul din aprilie al revistei Politici de sănătate se deschide cu un grupaj de date privind incidenţa patologiilor sănătăţii femeii, rezultate dintr-o sinteză a subiectelor dezbătute în cadrul conferinţei „Sănătatea Femeii – de la pubertate la menopauză“. Ceva mai încolo, este publicat un interviu cu acad. Maya Simionescu, în care aceasta expune perspectivele şi problemele finanţării cercetării în România. Într-un alt interviu, acordat Mirabelei Viaşu, editor coordonator al revistei, acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, atrage atenţia asupra exodului proaspeţilor absolvenţi de medicină românească, intens căutaţi şi ofertaţi în celelalte state europene. La rubrica „Politici europene“, Robert Madelin, directorul general pentru reţele de comunicare al Comisiei Europene, prezintă pe scurt beneficiile sistemului e-Health. El spune că dosarele medicale electronice oferă o înaltă accesibilitate la informaţii medicilor implicaţi în procesul de diagnostic şi tratament. Se elimină, astfel, repetarea inutilă a unei analize.
În numărul din iunie al aceleiaşi reviste, Mirabela Viaşu ne reaminteşte că, din luna aprilie a acestui an, pachetul minim de servicii medicale include şi servicii de prevenţie şi consultaţii pentru supravegherea sarcinii şi lehuziei. Biletul de trimitere nu mai este necesar pacienţilor care au nevoie de asistenţă spitalicească pe o perioadă lungă de timp, sau spitalizării de zi pentru monitorizarea pacienţilor cu afecţiuni oncologice. Sub aceeaşi semnătură, la rubrica „Eveniment“ sunt prezentate perspectivele în medicina regenerativă, dezbătute în cadrul congresului Societăţii de Medicină şi Chirurgie Regenerativă, desfăşurat la Bucureşti în perioada 12–16 mai 2015. În acest număr, sunt abordate şi subiecte de interes farmacologic: administrarea codeinei la copii este restricţionată în UE; investiţiile mari în tratamentul oncologic nu reduc mortalitatea; transparenţa şi cooperarea ar putea reduce preţurile noilor medicamente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe