Newsflash
Apariții editoriale

Bolile asociate parodontozei

de Diana MĂRCULESCU - nov. 1 2017
Bolile asociate parodontozei
     Igiena orală necorespunzătoare cauzează adesea placa dentară și biofilmul oral, care au devenit principalii factori determinanți ai cariei dentare și al inflamației gingivale. Conform studiilor realizate de Akbeyaz, James KM, Cadieux PA, Burton JP, Seferovic MD și Kargul Betül, publicat în Revista Română de Medicină Dentară (nr. 3/2017), parodontoza este asociată adesea cu afecțiuni precum boala ischemică cardiacă, diabetul zaharat sau boala respiratorie cronică. De asemenea, caria dentară și edentația sunt adesea corelate cu un risc crescut de boli cardio- și neurovasculare și tulburări ale sănătății mintale.
     Acupunctura, datorită ușurinței relative a practicării ei, se extinde astăzi pe mai multe domenii, ajungând să fie folosită chiar și în stomatologie. Conform articolului semnat de dr. Cinel Malița, acupunctura este adesea folosită în stomatologie în scopul sedării durerii, și nu ca act terapeutic. Este o metodă utilizată de obicei în cazul pacienților care invocă stări alergice la majoritatea medicamentelor alopate.
     Dinții temporari supranumerari (DTS) pot determina adesea tulburări fizionomice, întârzierea erupției dinților permanenți sau chiar înghesuirea acestora. În dentiția permanentă aceste afecțiuni pot fi urmate și de alte anomalii, de aceea este necesar ca diagnosticul și tratamentul să fie instituite cât mai devreme. După cum arată rezultatele unui studiu epidemiologic realizat pe 1.528 de pacienți examinați, 28 prezentau deja DTS erupți pe arcadă. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe