Newsflash
Apariții editoriale

Bypass arterial și ghidul ESC

de Dr. Cristian TEODORESCU - aug. 10 2015
Bypass arterial și ghidul ESC

Revista Societății Române de Cardiologie aduce în discuție, în numărul 2 al acestui an, bypass-ul arterial ca metodă de tratament al bolii arteriale obstructive periferice a membrelor inferioare, luându-se în considerare materialul grafturilor folosite, nivelul segmentului arterial ori indicațiile și complicațiile existente. Nivelul scăzut al mortalității postoperatorii sau al ratei amputărilor stau mărturie importanței acestei tehnici inovatoare. Cu acest număr al revistei avem oportunitatea de a urmări activitatea centrelor de cardiologie intervențională românească la începutul anului 2015, prezentată la nivelul tuturor regiunilor geografice. Se observă o evoluție marcantă în acest sens, apreciind numărul de angiografii și angioplastii, precum și creșterea numărului de laboratoare de cateterism cardiac (39). Specialiști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara aduc în atenția publicului medical succesul terapiei de resincronizare cardiacă folosind o sondă de defibrilare VDD în cazul unui pacient cu cardiomiopatie dilatativă secundar ischemică și antecedente de reconstrucție geometrică de ventricul stâng după rezecția unui anevrism apical. Ghidul ESC 2014 pentru diagnosticul și tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice vine în ajutorul tuturor medicilor printr-un algoritm diagnostic și terapeutic în scopul eficientizării activității profesionale. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe