Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Bypass arterial și ghidul ESC

Viața Medicală
Dr. Cristian TEODORESCU luni, 10 august 2015

Revista Societății Române de Cardiologie aduce în discuție, în numărul 2 al acestui an, bypass-ul arterial ca metodă de tratament al bolii arteriale obstructive periferice a membrelor inferioare, luându-se în considerare materialul grafturilor folosite, nivelul segmentului arterial ori indicațiile și complicațiile existente. Nivelul scăzut al mortalității postoperatorii sau al ratei amputărilor stau mărturie importanței acestei tehnici inovatoare. Cu acest număr al revistei avem oportunitatea de a urmări activitatea centrelor de cardiologie intervențională românească la începutul anului 2015, prezentată la nivelul tuturor regiunilor geografice. Se observă o evoluție marcantă în acest sens, apreciind numărul de angiografii și angioplastii, precum și creșterea numărului de laboratoare de cateterism cardiac (39). Specialiști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș“ din Timișoara aduc în atenția publicului medical succesul terapiei de resincronizare cardiacă folosind o sondă de defibrilare VDD în cazul unui pacient cu cardiomiopatie dilatativă secundar ischemică și antecedente de reconstrucție geometrică de ventricul stâng după rezecția unui anevrism apical. Ghidul ESC 2014 pentru diagnosticul și tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice vine în ajutorul tuturor medicilor printr-un algoritm diagnostic și terapeutic în scopul eficientizării activității profesionale. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.