Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Căldura excesivă și durerea de dinți

     Odată cu venirea anotimpului călduros crește și numărul internărilor pentru insuficiență cardiacă. Dr. Ionel Bratu scrie despre riscul crescut la care sunt supuși cardiacii pe timpul verii, în numărul din iulie 2016 al revistei Viață+sănătate. Căldura excesivă influențează rata mortalității, iar pacienții cu boli cardiace, cerebrovasculare și respiratorii sunt cei mai afectați. Majoritatea vârstnici, cardiacii suferă de pierderi mari de apă și electroliți prin transpirație, cu apariția deshidratării și hemoconcentrației. Medicul amintește și câteva soluții la îndemâna oricui: hidratarea corespunzătoare, evitarea băuturilor îndulcite, cu cofeină sau alcoolice, mâncatul între mese și, mai ales, respectarea tratamentului medicamentos și regimului alimentar recomandat.
     Una din principalele urgențe stomatologice rămâne durerea, iar aceasta are o manifestare diferită la copii. Dr. Ramona Nagy prezintă cele două cauze majore ale apariției durerii la copii: erupția primilor dinți, în perioada cuprinsă între o lună și doi ani și jumătate, și caria dentară, prezentă la dentițiile temporară, mixtă sau permanentă. Rezultatele unui studiu au arătat că 83% din copiii români prezintă carii până la vârsta de șase ani. De altfel, cariile de biberon sunt o categorie importantă în patologia copilului. Medicul dentist recomandă începerea periajului dentar încă dinainte de erupția primului dinte, prin badijonarea gingiei, palatului dur și mucoasei bucale. Astfel, un rol esențial îl are părintele, care trebuie să încurajeze obiceiurile sănătoase ale copilului: igienă orală corespunzătoare, alimentație echilibrată săracă în zahăr și amidon și, nu în ultimul rând, vizite regulate la medicul dentist. (Dr. C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.