Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Codul european împotriva cancerului

     Prevenția în sănătate are un potențial foarte important, iar noul European Cancer Code a fost recent lansat din dorința de a oferi populației informații coerente  referitoare la reducerea expunerii la factorii de risc. Simon Crompton precizează, în numărul 70 din 2016 al revisteiCancer world, că informația are potențialul de a salva vieți. Conform Agenției internaționale de cercetare a cancerului, cel puțin jumătate din cazuri pot fi prevenite doar prin simpla informare corectă a pacientului. Autorul subliniază că specialiștii OMS în promovarea sănătății consideră că este necesară îndeplinirea a două obiective, în acest sens: creșterea accesibilității populației la informații coerente referitoare la ce se poate face pentru a preveni patologia oncologică și concretizarea informației prin modificări de comportament.
     Cea de-a patra ediție a Codului european împotriva cancerului recomandă abandonarea obiceiurilor vicioase (fumat activ sau pasiv, alcoolism), adoptarea unui stil de viață activ și a unei diete sănătoase, limitarea expunerii la soare, protejarea la locul de muncă față de substanțele potențial cancerigene, dar și față de eventualele radiații. Femeilor li se recomandă să-și alăpteze copiii la sân și să evite tratamentele de substituție hormonală, importantă fiind și vaccinarea corespunzătoare a copiilor împotriva hepatitei B și HPV. Participarea la programele de screening pentru cancerele digestive, de sân sau cervicale poate contribui la o prevenție eficientă a patologiei oncologice. (Dr. C. T.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.