Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Consecințele stresului de la locul de muncă

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU vineri, 23 februarie 2018
Stresul de la locul de muncă (stresul ocupațional) are drept consecințe o multitudine de boli psihice și fizice, de la depresie, tulburări de somn, ulcer, infarct până la tulburări imunitare. Acesta este adesea accentuat de factori predispozanți. Studiul scris de dr. Rodica Eugenia Sîrghie și prezentat în nr. 3/2017 al Revistei medicale române arată că scăderea influenței acestor factori negativi ar putea reduce riscul de malpraxis cauzat de oboseala excesivă. Mai mult, acesta ar putea reduce exodul cadrelor medicale spre țările vestice.

Prof. dr. Gelu Onose, dr. Simona Isabelle Stoica, dr. Carmen Elena Chipăruș și dr. Magdalena Vasilica Lepădat au prezentat aspectele programului de recuperare la un pacient cu tetraplegie. Excesele alimentare (de produși toxic nutriționali sau alți factori agresori) pot tulbura funcționarea sistemului nervos central până la declanșarea crizelor convulsive generalizate secundare. Din aceste motive este foarte important studiul atent al evoluției pacienților traumatizați vertebro-medular și al stilului lor de viață premergător evenimentelor traumatice.

Un studiu realizat de dr. Daniela G. Bădiță și colaboratori a arătat că există o strânsă legătură între indicele cariogen, hemoglobina totală, hematocrit, concentrația hemoglobinei eritrocitare medii și glicemie. Studiul a fost efectuat pe 25 de pacienți cu hepatită cronică de etiologie alcoolică. Obiectivul studiului a fost urmărirea corelațiilor dintre cariile dentare și parametrii sanguini uzuali la acești pacienți.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.