Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Consolidare, cooperare, comunicare

Viața Medicală
Dr. D. M. joi, 27 martie 2014
    Un interviu apărut în numărul din februarie 2014 al revistei Politici de sănătate îl are protagonist pe Neven Mimica, comisarul european pentru protecţia consumatorului, care declară priorităţile activităţii sale: consolidarea cadrului legislativ, cooperarea strânsă şi constantă cu toţi partenerii (instituţiile UE, internaţionale şi asociaţiile de consumatori) şi comunicarea şi promovarea activă a politicilor europene ce vizează consumatorul. Dificultăţile în transplantarea de organe în ţara noastră, precum şi proiectele în domeniu sunt creionate în alt interviu, acordat de prof. dr. Radu Deac, preşedintele Agenţiei Naţionale a Transplantului. Care este situaţia reformei sănătăţii în Republica Moldova aflăm din interviurile cu Eremei Priseajnuc, consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova şi Inga Pasecinic, directorul Centrului de Strategii şi Politici de Sănătate (ONG înfiinţat în 2004 de un grup de specialişti în sănătate publică şi managementul sănătăţii, reprezen­tanţi ai diverselor instituţii de profil) din această ţară. Fondul de modernizare a spitalelor, gestionat de Compania Naţională de Asigurări Medicale, s-a majorat de zece ori în 2014, comparativ cu 2010, de la 14 milioane la 143 milioane de lei, iar fondul de asigurări medicale a crescut cu 600 de milioane de lei faţă de anul trecut.  Conf. dr. Ion Daniel atrage atenţia asupra abuzului de antibiotice, factor major de risc pentru sănătate, iar dr. Raluca Contanu consideră că protecţia personalului din sectorul sănătăţii constituie o prioritate.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.