Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Consumul de alcool și sănătatea creierului

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU vineri, 17 noiembrie 2017
     Există o asociere dependentă de doză între consumul de alcool și atrofia de hipocamp. Comparativ cu abstinența, aportul redus de alcool nu pare să aibă niciun efect protector asupra structurii și funcției cerebrale, confirmă studiul realizat de Topiwala A. și colab., prezentat în nr. 8 al ediției în limba română a revistei BMJ. S-a stabilit că dependența de alcool este o cauză importantă a demenței, leziunile cerebrale produse de alcool fiind responsabile pentru 10% din demențele cu debut precoce.
    Diabetul este o boală comună, astfel că un pat de spital din cinci este ocupat de o persoană care suferă de această patologie. Diabetul poate fi adesea tratat în mod necorespunzător în spital, după cum arată studiul efectuat de Tahseen A. Chouwdhury, Hannah Cheston și Anne Claydon, publicat în paginile revistei.
    Chirurgii care doresc să ofere proceduri cosmetice trebuie să se înscrie într-un registru obligatoriu, recomandă un raport elaborat de Consiliul Nuffield pentru bioetică. Acesta solicită guvernului Marii Britanii să ia mai multe măsuri împotriva industriei tratamentelor cosmetice, a cărei valoare a fost estimată la peste 3,16 miliarde de lire, în 2015. Persoanelor necalificate nu ar trebui să li se permită să ofere proceduri estetice riscante, cum ar fi umplerea dermică.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.