Newsflash
Apariții editoriale

Contribuţie românească la medicina universală

de Conf. dr. Manole COJOCARU - nov. 19 2021
Contribuţie românească la medicina universală

Noua ediţie a cărţii Current Researches in Clinical Aspects of Laboratory Medicine poate fi considerată un punct de referinţă pentru cei care studiază și aprofundează problemele hematologice și metabolice ale organismului.

Coperta Cartii 9786138954323

Publicată de Editura Scholars’ Press, lucrarea reprezintă un nou succes în publicistica școlii românești în străinătate, prin conţinutul știinţific al lucrărilor prezentate. Structurat în 22 de capitole, volumul scris de dr. Aurelian Udriștioiu reprezintă o contribuţie substanţială a medicinei românești la cea universală.

        În capitolul „Nivelurile energetice ale căilor metabolice în limfocitele maligne B și T în review” sunt prezentate cele mai recente dovezi din literatura de specialitate privind metaboliţii celulari, care pot fi oncogeni prin modificarea semnalizării celulare și blocarea diferenţierii celulare. Progresele în cercetarea metabolismului cancerului din ultimul deceniu ne-au sporit înţelegerea asupra glicolizei aerobe, anaerobe și a altor modificări metabolice care sunt asociate cu creșterea și proliferarea celulelor.

Avertisment pentru populaţie

       Lucrarea de cercetare „Efectele endogene ale alcoolului asupra funcţiei hepatice” transmite un semnal de alarmă, având în vedere statisticile sumbre, potrivit cărora, în ultimii ani, mortalitatea cauzată de boala alcoolică a fost mai mare decât cea provocată de forme majore de cancer, precum cel de sân, de colon și de prostată.

        Un alt capitol prezintă o situaţie care ilustrează cel mai bine cazurile de laborator cu anemie hemolitică indusă de medicamente, cazuri rar descoperite și pentru care, deseori, este necesară efectuarea unor teste serologice pentru confirmarea diagnosticului.

        Recentele cercetării privind diagnosticul și tratamentul iniţial al bolii COVID-19 sunt abordate în ultimele trei capitole ale cărţii. De fapt, toate aspectele medicale de noutate tratate fac ca acest volum să constituie un punct de referinţă important pentru cei care studiază și aprofundează problemele hematologice și metabolice ale organismului într-o stare de îmbolnăvire sau sănătate.

        Interesul arătat pentru această carte de medicii din toate specialităţile, de studenţii în medicină, de personalul care lucrează în laboratoare clinice din ţări de pe cinci continente (cartea este tradusă în opt limbi de circulaţie internaţională) se bazează pe faptul că lucrarea constituie un volum mare de date, experienţe, cercetări clinice și de laborator, într-o afișare sistematică și logică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe