Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

De la mic la mare

Viața Medicală
Dr. A. M. vineri, 4 iulie 2014
    Revine, după ani buni de întrerupere, un periodic pe care îl remarcasem cândva pentru conţinutul utilitar şi pentru faptul că se adresa tinerilor – studenţi la medicină şi medici rezidenţi ori specialişti. Motivul pentru care avea această adresabilitate era lesne de înţeles: revista era editată de un grup de tineri medici energici şi puşi pe fapte mari. Iată însă ca la ani buni după ce revistaStetoscop şi-a încetat apariţia, după ce tinerii energici s-au desăvârşit profesional şi au devenit – unii dintre ei – chiar specialişti recunoscuţi, publicaţia îşi face un come-back frumos şi care sperăm să fie şi unul de durată. Lăsând deoparte formatul neinspirat adoptat iniţial, acela de ghid TV de buzunar, pentru unul mai elegant, de ziar, şi limitându-se la domeniul de specializare al editorilor actuali, Stetoscop Cardio este o apariţie publicistică interesantă şi utilă cardiologilor români. Primul număr al noii serii este dedicat noilor anticoagulante orale deja intrate în uz şi în ţara noastră: dabigatranul, un inhibitor direct de trombină, apixabanul şi edoxabanul, inhibitori ai factorului X. Articolele se adresează medicului practician, deci nu vă aşteptaţi să găsiţi studii şi cercetări experimentale, ci sinteze din ghiduri, formulate didactic şi pragmatic. Sunt astfel prezentate principalele indicaţii (capitol care, foarte probabil, se va extinde în viitorul apropiat, odată cu includerea în ghiduri a rezultatelor din studiile clinice), situaţiile speciale de prescriere, posibilele intervenţii în caz de hemoragie (neexistând un antidot direct pentru noile anticoagulante orale), regulile de administrare în intervenţiile chirurgicale. „Dosarul“ este completat de două interviuri tematice, cu prof. dr. Dragoş Vinereanu, respectiv prof. dr. Gheorghe Andrei Dan. Acest prim număr mai cuprinde şi o prezentare a noutăţilor din ghidurile de HTA actualizate recent de societăţile europene şi internaţionale, precum şi o secţiune consistentă de imagistică avansată. Le dorim succes celor doi redactori-şefi – dr. Ruxandra Jurcuţ şi dr. Silviu Stanciu – şi aşteptăm cu interes viitoarele numere ale revistei.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.