Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

De la reabilitarea pulmonară la ţigara electronică

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 19 septembrie 2014
   Din cuprinsul revistei Pneumologia nr. 2/2014, semnalăm referatele generale privind: reacţiile de hipersensibilitate la antiinflamatorii nesteroidiene, semnat de Roxana Silvia Bumbăcea, Sandra Olariu, Dragoş Bumbăcea şi Irina Strâmbu; noutăţi în managementul şi tratamentul vasculitelor cu ANCA (anticorpi anticitoplasmă neutrofilică), autori: Ionela Nicoleta Belaconi, Claudia Lucia Toma şi Miron Alexandru Bogdan; evidenţe legate de reabilitarea pulmonară în patologia respiratorie, de Alina Croitoru şi Miron Bogdan. Irina Strâmbu anunţă lansarea Registrului naţional de pneumopatii interstiţiale difuze şi sarcoidoză (REGIS).
    Sunt prezentate şi o serie de cazuri clinice interesante: hipertensiune pulmonară cronică postembolică, cu obstrucţii bilaterale proximale ale arterelor pulmonare, tratată prin trombendarterectomie pulmonară, la un pacient de 86 de ani (Tudor Constantinescu, Miron Bogdan); pleurezie eozinofilică de cauză medicamentoasă (hipersensibilitate la valproat de sodiu) la un pacient de 40 de ani, cu epilepsie (Raluca Vasilescu); un caz complex cu tulburări respiratorii, endocrine şi digestive – complicaţii tardive postesofagoplastie cu colon pentru ingestie de sodă caustică (Ciprian Bolca, Mihaela Tănăsescu, Olga Dănăilă, Cristian Paleru, Ioan Cordoş).
  Ţigara electronică are vreun viitor în medicină? Răspunsul îl dau Florin Mihălţan, Ioana Munteanu, Ruxandra Ulmeanu şi Roxana Nemeş, care trec în revistă noutăţile legate de acest subiect, analizând progresele legate de dispozitiv, compoziţia ţigării electronice, aspecte legislative şi de strategie medicală, din punctul de vedere al beneficiilor, dar şi al consecinţelor imediate şi la distanţă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.