Newsflash
Apariții editoriale

Derivația uitată și testul neurolepticelor

de Monica GEORGESCU - mar. 17 2017
Derivația uitată și testul neurolepticelor
     Tratamentul actual al insuficienței cardiace (IC) a cunoscut progrese remarcabile, reușind să reducă în mod semnificativ mortalitatea cardiacă. Acesta se axează în principal pe prevenția morții subite la pacienții cu IC asimptomatic și întârzierea apariției bolii la pacienții cu factori de risc. Mai multe despre opțiunile de medicație existente în acest moment aflăm de la dr. Mircea V. Zăgreanu, în numărul din decembrie al revistei Maramureșul medical. Tot referitor la patologia cardiacă, dr. Ioan Mara ne propune să acordăm mai multă importanță derivației aVR în citirea și interpretarea electrocardiogramei. Aceasta poate fi utilă în diagnosticul multor sindroame clinice, sau poate prezice prognosticul în cazul unui infarct miocardic acut.
     În același număr, dr. I. R. Roma din Ucraina ne prezintă rezultatele unui studiu privind dinamica pozitivă și psihopatologia negativă în timpul tratamentelor cu diferite neuroleptice la pacienții cu schizofrenie paranoidă. Studiul a comparat tratamentul cu Haloperidol, Rispirodone și Cvetiron pe un grup de 120 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.



 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe