Newsflash
Apariții editoriale

Despre chirugie, în limba engleză

de Adi BUTOI - feb. 11 2016
Despre chirugie, în limba engleză
     Cu un aspect îngrijit și profesional în aparență, Journal of Surgical Sciences, numărul pe octombrie-decembrie (4) 2015, vol. 2, încearcă să aducă un aer de seriozitate și credibilitate medicinii românești. Un editorial semnat de Liana Pleș trasează un context al primelor două articole sub titlul „Obstetrics and Gynecology Practice and Professional Counseling for Medical Students Grant“.
     Prima lucrare originală a apariției este „Acute Appen­dicitis During Pregnancy: No Place For Maybe“, un text care concluzionează că în apendicita la gravide ținta trebuie să fie întotdeauna o apendicectomie non-negativă. Cea de-a doua lucrare originală este „Surgical Repair Of Iatrogenic Urethral Injury Secondary To Gynecologic Surgery“, care tratează despre riscul de rănire în cazul intervențiilor chirurgicale ginecologice. Cele mai comune răniri iatrogenice ale uretrei apar în urma histerectomiei, iar o procedură ce merită discutată preoperator este stentarea profilactică.
     În secțiunea de cazuri clinice sunt șapte studii de caz, fiecare cu câte o echipă de medici în spate. Cazurile sunt destul de diverse, prezentate cu endoscopii, radiografii, RMN și imagini din timpul operațiilor. Operațiile alese prilejuiesc o apropiere de unele proceduri delicate, precum hipofizectomia endonazală sau reconstrucția artroscopică.
     Publicația are nevoie de o corectură serioasă înaintea trimiterii la tipar și de o soluție tehnică pentru problema paginilor care se desprind din cotor la cea mai ușoară atingere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe