Newsflash
Apariții editoriale

Detoxifierea și plantele medicinale

de Dr. Cristian TEODORESCU - iun. 6 2016
Detoxifierea și plantele medicinale
     Una din preocupările „la modă“ în momentul actual este, fără doar și poate, „detoxifierea“ organismului. O echipă medicală maramureșeană analizează acest subiect în nr. 63 (martie 2016) al revistei Maramureșul medical. „Detoxifierea“ este abordată în trei planuri: colon, ficat și sângele și limfa. Principalul organ responsabil de metabolizarea și neutralizarea toxinelor din corp este ficatul, iar semne clinice precum oboseala, apatia generală, balonarea și modificările de culoare ale pielii și scleroticii ochiului trădează acumularea toxinelor. Plante medicinale precum brusturele, anghinarele, măceșele, păpădia, rostopasca, spirulina sau aloe vera și-ar fi dovedit, spun autorii, eficacitatea în îmbunătățirea funcției hepatice, protejarea celulelor hepatice și regenerarea acestora.
     Despre perspectivele de asistență medicală a bolnavilor cu hemofilie vorbește dr. Cristina Truică, șefa secției de hematologie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș“ Baia Mare. Aceasta subliniază importanța programelor de instruire pentru evaluarea gradului de hemoragie și pentru administrarea factorului antihemofilic. Singura secție de profil din județ este cea din Baia Mare, iar acesteia îi revine sarcina urmăririi profilactice, a tratamentului accidentelor hemoragice și terapiei recuperatorare a celor cu sechele articulare posthemartroze, medicii confruntându-se cu limite cauzate de obstacolele financiare.
     Cei mai afectați de stresul oxidativ, dintre nou-născuți, sunt prematurii. Despre acest subiect vorbește dr. Ecaterina Pop, medic specialist pediatru. Printre factorii determinanți se numără scăderea apărării antioxidative intracelulare sau expunerea la concentrații mari de oxigen. Pentru tratamentul stresului oxidativ la nou-născuți se preconizează asocierea de anti­oxidanți, antiinflamatoare, antiexcitotoxice, antiapoptotice și limitarea hiperoxigenării.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe