Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Digitalicele, arme vechi în boli actuale

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU miercuri, 19 iulie 2017
  În anul 1775 a fost descoperită Digitalis purpurea sau Degețelul,plantă care stă la baza digitalicelor. Aceste substanțe au capacitatea de a crește forța de contracție a inimii, având un efect inotrop pozitiv și se utilizează în tratamentul insuficienței cardiace. În articolul „Digoxinul – armă veche, dar încă utilă”, semnat de dr. Ionel Bratu în numărul din mai al revistei Viață + sănătate, sunt prezentate caracteristicile digoxinului. Cea mai de temut complicație în urma acestui tratament este intoxicația digitalică. Având în vedere tendința de acumulare a medicamentului în corp, este nevoie de o perioadă de încărcare (se administrează 0,25 mg pe zi timp de o săptămână), urmată de administrarea dozelor de întreținere (0,125–0,50 mg zilnic).
În același număr al revistei, ne sunt prezentate cele mai frecvente cauze ale lombalgiilor și tratamentele disponibile, la ora actuală, într-un articol de real interes pentru cititori, semnat de dr. Dan Rusu. Subiectul este continuat de dr. Daria Astăluș, care ne vorbește despre sindromul mușchiului piriform, manifestat prin dureri la nivelul feselor care pot iradia în zona lombară și la nivelul membrului inferior, sindrom frecvent întâlnit la sportivi și la cei care practică sporturi de performanță.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.