Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Diverticuloză, neoplasm şi tragere în ţeapă

     Revista Chirurgia începe cu o scurtă analiză a vieţii şi activităţii profesorului Ernest Juvara, fondatorul Societăţii Române de Chirurgie. Autor a numeroase publicaţii medicale, Ernest Juvara a fost pasionat şi de artă, motiv pentru care a publicat o serie de lucrări şi atlase pe baza unor fotografii şi desene personale, toate având ca substrat tehnica sa chirurgicală. În continuare, revista prezintă amploarea pe care a luat-o diverticuloza colonică la nivelul României, urmând modelul epidemiologic occidental. Este observată o creştere a incidenţei bolii în rândul pacienţilor tineri, fapt ce îi creşte riscul apariţiei unor complicaţii majore, atât pentru pacient, cât şi pentru sistemul medical. Întâlnim în acest număr al revistei şi un studiu al semnificaţiei clinice a limfoscintigrafiei în evaluarea ganglionilor santinelă non-axilari. Aceasta aduce informaţii utile în legătură cu extensia ganglionară a cancerului mamar la nivel interpectoral, mamar intern sau supraclavicular. Tot in contextul neoplasmului de sân, revista aduce în discuţie incidenţa apariţiei recidivelor locale şi la distanţă în cazul mamectomiei parţiale, prin comparaţie cu cea radicală. În revistă este prezentat cazul interesant al unui pacient în vârstă de 62 de ani, care a suferit un politraumatism prin tragere în ţeapă, în urma unui atac stradal. Agresiunea a creat multiple leziuni interne pelvine, abdominale şi toracice, bastonul de lemn introdus cu forţa prin rect ajungând până în fosa supraclaviculară dreaptă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.