Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Două patologii dificil de gestionat

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU vineri, 17 noiembrie 2017
      Transmiterea HIV/SIDA de la mamă la copil poate fi contracarată dacă se respectă indicațiile specialiștilor. Faptul că astăzi mamele infectate cu această boală pot aduce pe lume copii perfect sănătoși se datorează evoluției spectaculoase a medicinei. Acum, după aproape 30 de ani de cercetări, putem spune că datorită tratamentului corespunzător, o persoană cu HIV/SIDA poate avea o viață normală, declară dr. Rodica Mătușa în numărul 32 al revistei Optimism.
      Deși la o primă vedere diabetul zaharat tip doi (DZ 2) și hepatita par boli diferite, în realitate cele două afecțiuni sunt relaționate. Astfel, este necesar ca pacienții cu diabet să fie testați și pentru hepatita virală de tip C. Există studii medicale care arată că aproximativ 33% din pacienții cu hepatita cronică C au DZ 2. De asemenea, 50% din cei care suferă de ciroză hepatică au și diabet, se explică în paginile revistei. Apariția DZ la pacienții cu hepatită cronică poate fi un semn de dezvoltare a cancerului hepatic. Persoanele de peste 40 de ani cu hepatită C prezintă un risc de trei ori mai mare de a asocia DZ în comparație cu cei neinfectați.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.