Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Evaluare inexistentă

Viața Medicală
Dr. M. D. marţi, 20 mai 2014
Primul număr din acest an al revistei Pneumologia se deschide cu evocarea „unuia din cei mai iubiţi pneumologi“, Cristian Didilescu, plecat dintre noi la sfârşitul anului trecut, la vârsta de 77 de ani. Dedicat în special controlului tuberculozei şi programului de combatere a fumatului, a fost profesor asociat la UMF din Craiova, autor de cărţi, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.
Subiectul editorialului, semnat de Irina Strâmbu, redactor şef, este unul fierbinte: evaluarea revistelor medicale româneşti. Din 2011, când CNCSIS s-a reorganizat (vorba vine, căci are acelaşi sediu şi acelaşi personal) în CNCS, nu s-a mai ocupat de evaluarea revistelor medicale. Şi mai incredibil este că diverse foruri universitare continuă să solicite doctoranzilor să publice articole în reviste B+, deşi această categorie nu mai există. Autoarea conchide: cercetarea trebuie încurajată de conducerea spitalelor mari, a universităţilor, de societăţile de profil; ţara noastră ar avea nevoie de un for independent al cercetării, o asociaţie a cercetătorilor, care să aibă puterea de a filtra cercetarea de bună calitate şi de a se implica şi în evaluarea revistelor medicale. Aspecte ale endemiei de tuberculoză în România şi răspunsul Programului naţional de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei sunt relevate în articolul semnat de Georgeta Gilda Popescu, Victor Spînu şi Domnica Ioana Chiotan. Florin Mihălţan aduce în atenţie noi progrese în managementul mucoviscidozei, iar Cornel Adrian Petreanu şi colab. discută despre o soluţie de actualitate pentru stenozele traheale: proteza traheală Montgomery. Mai semnalăm cazuri clinice interesante şi prezentarea noii directive europene privind produsele din tutun.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC