Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Fapte medicale de odinioară şi de azi

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ marţi, 9 decembrie 2014
   Editorialul cu care se deschide nr. 3 din acest an al Revistei Medicale Române, semnat de redactorul şef al publicaţiei, dr. Grigore Buşoi, se referă la viaţa naţiunii şi faptele medicale din România la sfârşitul secolului al XIX-lea, descrise după însemnările lui Constantin Bacalbaşa, din „Bucureştii de altădată“.
    Dr. Mihai-Viorel Zamfir, dr. Mihaela Ceucă şi dr. Constantin Bogdan fac o serie de observaţii şi reflecţii asupra conceptului de fragilitate la vârstnici. Fragilitatea în geriatrie se referă la pacienţii vârstnici predispuşi la decompensări frecvente, care apar la solicitări minime sau chiar în absenţa acestora. Acest concept atrage atenţia asupra vârstnicilor la risc înalt de a deveni dependenţi şi de a prezenta alte tipuri de prognostic nefavorabil – spitalizare, institu­ţionalizare, deces. Particularităţile diagnosticului sindromului ovarului polichistic la pacientele adolescente sunt discutate de dr. A. Ghemigian şi colab., iar  dr. Camelia Diaconu, dr. Alice L. Bălăceanu şi prof. dr. Daniela Bartoş abordează diureticele de ansă, prima linie de tratament în insuficienţa cardiacă. Evaluarea procesului de ateroscleroză la pacienţii cu boală coronariană ischemică şi boală arterială periferică a membrelor inferioare este realizată în articolul semnat de  dr. Gabriel Cristian Bejan, prof. dr. Dumitru Matei şi dr. Adela Iancu.
   Cazuri clinice interesante prezintă dr. Adriana Stănilă şi colab. – hemangiom dezvoltat la locul vaccinării BCG – şi dr. Liliana Neştianu şi colab. – sarcină cu sindrom de bride amniotice situate în regiunea cefalică a fătului. Profesorului Valeriu Rusu îi este dedicată rubricaIn memoriam, prin articolul semnat de prof. dr. Cipriana Ştefănescu.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.