Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Genetica, riscul cardiac și infecțiile respiratorii

Viața Medicală
Monica GEORGESCU miercuri, 22 februarie 2017
    În sezonul rece, infecțiile respiratorii la copii sunt frecvente. În 70% din cazuri, acestea sunt determinate de virusuri, mai rar de bacterii. Până la vârsta de șapte ani, copiii prezintă aproximativ 8–12 episoade de infecții respiratorii pe an, apoi numărul îmbolnăvirilor scade la două-trei episoade pe an, frecvență înregistrată și la adulți. Despre simptomele și tratamentul acestora putem citi mai pe larg în numărul din ianuarie al revistei Viață+sănătate, în articolul semnat de dr. Cristina Sbiera-Zavarache. Este important de știut că tratamentul cu antibiotic este indicat doar în infecțiile cu etiologie bacteriană dovedită, cum ar fi angina acută streptococică, otita acută, pneumonia acută bacteriană. Nu se recomandă antibiotic în angina acută virală, laringita acută sau bronșiolită.
    Cei care se abțin de la fumat, fac sport regulat, mențin o greutate sănătoasă și au o alimentație echilibrată își pot reduce semnificativ riscul de infarct, chiar dacă sunt predispuși genetic să îl facă. Acestea sunt rezultatele unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, despre care scrie dr. Dan Rusu. Cercetătorii au concluzionat că un stil de viață sănătos ar putea înjumătăți riscul cardiovascular la persoanele predispuse genetic, însă și reciproca este valabilă: stilul de viață nepotrivit crește riscul de apariție a problemelor cardiace la cei care se bucură de un risc genetic scăzut. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.