Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Ghid util pentru orice specialitate

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu vineri, 30 octombrie 2020

Unul dintre cele mai prestigioase tratate medicale a apărut tradus în limba română. Manualul conţine informaţii exhaustive și excelent structurate, fiind un ghid util tuturor studenţilor și medicilor.

harrison_boli_infectioase-c1-3d_1_

Unul dintre cazurile prezentate în secţiunea de autoevaluare a tratatului Harrison – Boli infecţioase, apărut recent la editura All, sună cam așa: „O femeie în vârstă de 17 ani, cu un istoric medical de astm intermitent ușor, se prezintă la clinica dumneavoastră în luna februarie cu tuse, febră, alterarea stării generale și mialgii care durează de câteva zile.

Pacienta nu a primit vaccin antigripal anul acesta. Care este tratamentul medicamentos cel mai potrivit pentru această pacientă?”. Volumul este o traducere a lucrării semnate de Dennis L.

Kasper și Anthony S. Fauci – specialistul epidemiolog pe care îl puteţi vedea în această perioadă aproape zilnic pe canalele TV americane, comentând diverse aspecte privind pandemia de COVID-19 de peste Ocean.

Încă din studenţie, mulţi dintre medicii actuali și-au completat cunoștinţele profesionale consultând lucrarea „Harrison – Principiile Medicinei Interne”, apărută în 1950 și ajunsă acum la cea de-a 20-a ediţie.

Volumul dedicat bolilor infecţioase, apărut în limba română, este o selecţie a capitolelor ce tratează aceste patologii așa cum sunt ele prezentate în ediţia a 18-a, oferind cele mai noi informaţii în domeniu, susţinute de date știinţifice și descrise de experţi de renume.

Prezentarea fiecărei boli în parte este realizată într-un format ideal pentru studenţi, dar și pentru activitatea din cabinetele medicilor de familie sau pentru cei care se pregătesc să susţină un examen de specialitate.

Cartea – care cântărește nu mai puţin de 2,670 kg! – are 132 de capitole ce prezintă factorii epidemiologici, fiziopatologici și genetici pentru cele mai importante infecţii produse de bacterii, virusuri, prioni, fungi sau protozoare și integrează toată informaţia prezentată în managementul clinic al bolii.

Ea mai conţine și două capitole ilustrate, veritabile atlase, utile în examinarea clinică, o anexă cu valorile de laborator ale analizelor relevante în bolile infecţioase și se încheie, după cum am menţionat, cu un capitol de recapitulare și evaluare a cunoștinţelor.

Un mic examen, dacă vreţi, doar că nu primiţi notă și puteţi oricând consulta manualul.

Iar dacă aţi rămas cu gândul la adolescenta cu astm, posibil gripată, după ce aţi exclus infecţia cu noul coronavirus, „Harrison – Boli Infecţioase” vă recomandă să o trataţi cu medicaţie simptomatică, fără prescripţie. Ocoliţi totuși salicilaţii, pentru a evita un risc de dezvoltare a sindromului Reye.

Cartea este tipărită în condiţii grafice deosebite și poate fi comandată pe site-urile www.medlibris.ro și www.all.ro.

Etichete: Harrison. Boli infecțioase tratat boli infectioase medicina interna caz clinic noul coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.