Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Hipertensiunea arterială și ambliopia

Viața Medicală
Diana MĂRCULESCU vineri, 15 decembrie 2017
     Modificarea stilului de viață este o bună metodă de prevenție a hipertensiunii arteriale, dar totodată este și un bun tratament pentru pacienții hipertensivi. În numărul din noiembrie al revistei Viață+sănătate, dr. Ionel Bratu vorbește despre obiceiurile pe care un hipertensiv ar trebui să le adopte. Pacienții care suferă de această boală ar trebui să elimine tutunul, alcoolul, dar și excesele alimentare. Ar trebui să consume maximum 5–6 g de sare pe zi și să acorde o atenție sporită greutății.
     Bolile autoimune apar adesea prin mecanisme multiple și, de cele mai multe ori, este nevoie de un cumul de factori care să determine amorsarea lor și apariția consecințelor. Dr. Laura Herețiu spune că, de obicei, pentru detectarea unei boli autoimune sunt necesare mai multe investigații, care nu sunt însă efectuate în mod curent. În prezent există o serie de tratamente utilizate în gestionarea acestor boli, ceea ce înseamnă o viață mult mai aproape de normal pentru pacient.
      Ambliopia sau „ochiul leneș” este cauzat adesea de o dezvoltare anormală a funcției vizuale în copilărie. Potrivit dr. Cristina Dancă, această afecțiune este asimptomatică, însă sunt semne care o pot indica.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.