Newsflash
Apariții editoriale

Importanţa screeningului demenţei

de Dr. Otilia REGUȘ-SESERMAN - iul. 3 2015
Importanţa screeningului demenţei
Revista BMJ, ediţia în limba română, analizează, în numărul 4 din 2015, indicaţia de a prescrie inhibitori de neuraminidază pacienţilor vârstnici din centrele de îngrijire pentru bătrâni. Administrarea profilactică a neuraminidazei este văzută cu scepticism de unii medici generalişti, alţii mărturisind că se simt presaţi să prescrie medicamentul.
Nu există dovezi pentru a încuraja screeningul demenţei, arată în continuare BMJ, sub semnătura Zosiei Kmietowicz. Testele de screening folosite în prezent nu pot face diferenţa între cei cu demenţă şi cei fără, iar argumente pentru screening nu există nici din perspectiva lipsei unui tratament pentru demenţă. Într-un alt articol, profesorul Ronald Koretz susţine ideea aplicării screeningului pe scară largă şi pentru hepatita C. Până când nu sunt observate rezultatele pe termen lung ale tratamentului însă, autorul consideră că este bine ca medicilor să nu li se impună aplicarea unor strategii de screening.
Un alt subiect de interes este cel semnalat în editorialul semnat de Mahiben Maruthappu şi Bruce Keogh: tipărirea tridimensională a diferitelor modele anatomice pentru protezarea diverselor părţi ale corpului pacienţilor. Un beneficiu major adus actului medical de tipărirea 3D îl reprezintă posibilitatea de conectare a imprimantei la internet, schiţa unui model devenind disponibilă de oriunde. Cea mai nouă funcţie a imprimantei 3D este capacitatea de a respecta exact cele mai mici detalii, pe baza datelor oferite de medicina imagistică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe