Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Imunologia de la A la Z

Viața Medicală
Prof. dr. Alina Elena Pârvu vineri, 3 decembrie 2021

Lucrările „ABC ÎN IMUNOLOGIE” și „ÎNVAŢĂ IMUNOLOGIA PRIN TESTE” reprezintă un adevărat sprijin pentru studenţii la medicină și medicii rezidenţi în Imunologie, dar și pentru profesioniștii din alte specialităţi medicale.

coperta Deleanu - Imunologie 1

Volumul ABC ÎN IMUNO­LOGIE este un curs de introducere în imunologia clinică, util studenţilor, masteranzilor sau doctoranzilor. Principalul obiectiv al cărţii este prezentarea clară a mecanismelor imunologice implicate în apărarea organismului uman, în corelaţie cu noţiunile de fiziopatologie clinică și de terapie imunologică ţintită. Sistemul imun este privit dual, atât ca protector al organismului, cât și ca inductor al unor afecţiuni, având importanţă în diagnostic, dar și în terapie.

Cartea abordează în zece capitole noţiuni referitoare la imunitatea înnăscută, la cea specifică și la componentele lor, aducând în discuţie informaţii privind organele limfoide, celulele sistemului imun, anticorpii și complexul major de histocompatibilitate, citokinele, moleculele de adeziune și receptorii celulari cu rol imun.

Incursiunile în patologie sunt abordate în capitole separate, foarte bine documentate. La acestea se adaugă noutăţile privind terapia imuno­modulatoare și evaluarea răspunsului terapeutic. Toate acestea, prezentate foarte clar în tabele și reprezentări grafice, vor permite înţelegerea mecanismelor imunologice implicate în patologie. De asemenea, vor facilita cunoașterea bazelor imunologice ale terapiilor personalizate din afecţiunile grave sau din patologia organismului transplantat.

Acest volum are un conţinut bine structurat și modern al cunoștinţelor de bază din Imunologia generală și clinică, reprezentând un sprijin real pentru practicieni, studenţi și rezidenţi.

Un curs într-o carte

Lucrarea ÎNVAŢĂ IMUNOLOGIA PRIN TESTE acoperă toată tematica cursului de Imunologie și cuprinde întrebări de tip complement simplu și multiplu, ordonate în funcţie de capitol și de subiect, ceea ce facilitează înţelegerea unui concept sau a unui principiu, prin oferirea de exemple concrete.

coperta Deleanu - Imunologie

Parcurgerea fiecărui capitol va solicita și reamintirea informaţiilor anterior acumulate, venind în plus cu explicaţii ale răspunsurilor corecte. Lucrarea se bazează pe datele din imunologia fundamentală și clinică și facilitează învăţarea acestor noţiuni. Îndrumarul a fost conceput pentru studenţii Facultăţii de Medicină ca un ajutor în aprofundarea noţiunilor ce alcătuiesc modalitatea de apărare a organismului.

În urma parcurgerii cursului, studenţii vor câștiga o viziune de ansamblu a mecanismelor imunologice ce se desfășoară în organismul uman. Elementele de imunologie vor constitui o bază pentru înţelegerea diverselor îmbolnăviri și a mecanismelor prin care se poate interveni terapeutic.

În concluzie, volumele „ABC ÎN IMUNOLOGIE” și „ÎNVAŢĂ IMUNOLOGIA PRIN TESTE”, realizate de colectivul Disciplinei de Imunologie și Alergologie a UMF „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, coordonat de prof. dr. Diana Deleanu, reprezintă apariţii editoriale extrem de utile și bine-venite puneri la punct ale cunoștinţelor teoretice privind imunologia fundamentală și clinică. Acestea constituie un adevărat ABC în imunologie, întărit de repetarea prin intermediul testelor.

Cărţile sunt extrem de importante în domeniu, fiind necesare atât studenţilor și rezidenţilor, cât și oricărui medic, indiferent de specialitate.

Etichete: ABC pn imunologie imunologie editura

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.