Newsflash
Apariții editoriale

În sprijinul viitorilor farmaciști

În sprijinul viitorilor  farmaciști

Cartea „Teste grilă de Farmacologie” ajută la fixarea unor noţiuni farmacologice, care fac parte integrantă din profilul unui bun farmacist.

Farmacologie

Cartea Teste grilă de Farmacologie, rodul eforturilor cadrelor didactice de la toate disciplinele de Farmacologie din Facultăţile de Farmacie cu tradiţie din România, își propune să vină în sprijinul asimilării conceptelor necesare susţinerii cu succes a examenelor grilă de farmacologie a studenţilor, a examenului de licenţă și a concursului de rezidenţiat pentru absolvenţii de farmacie.

Viitorul profesionist sau cel care dorește să se autoperfecţioneze, trebuie să înţeleagă, printre altele, interacţiile care au loc între organismul viu și compușii chimici care induc un anumit efect asupra unei funcţii biochimice normale sau anormale.

Pornind de la aceste deziderate, testele din lucrarea de faţă – concepute în conformitate cu tematicile și bibliografiile actuale – ajută la fixarea unor noţiuni farmacologice, care fac parte integrantă din profilul unui bun farmacist.

Apreciez în mod deosebit conceptul modern al acestei cărţi care nu prezintă doar niște întrebări cu răspunsurile corecte, ci le și comentează pe acestea din urmă, arătând succint motivaţia pentru care unele dintre ele sunt corecte și altele nu, constituind astfel și un important și suficient material pentru studenţi, farmaciști și rezidenţi în aprofundarea noţiunilor de farmacologie.

De asemenea, nu pot să nu remarc preocuparea și efortul depus de cadrele didactice de a enunţa teste atât cu complement simplu (cu un singur răspuns), cât și cu complement compus (cu mai multe răspunsuri corecte), tocmai pentru a veni mai mult în sprijinul viitorului candidat la examenul de farmacologie.

Bibliografia utilizată este valoroasă, de actualitate și am convingerea că această carte va fi primită cu un interes deosebit de mare de studenţi, farmaciști și rezidenţi datorită valorii, actualităţii și utilităţii sale, și că va reprezenta un succes didactic.

Prof. dr. farm. Dumitru Lupuliasa

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe