Newsflash
Apariții editoriale

Infecţia HIV în România

de Dr. D. M. - apr. 9 2015
Infecţia HIV în România
   În numărul 4/2014 al Revistei române de boli infecţioase, Gabriel Samasca şi colab. (Cluj-Napoca) au realizat un update privind infecţia HIV în România. Aceasta rămâne o problemă majoră de sănătate publică. La nivel clinic, este necesară dezvoltarea tehnicilor de laborator pentru determinarea subtipurilor şi monitorizarea evoluţiei pacienţilor, iar la nivel politic, dezvoltarea de programe de sănătate publică pentru integrarea socială a acestor persoane. Un colectiv de autori din SUA şi România (Ryan Van Ramshorst, Cosmina Gingaras şi colab.) au studiat rata şi determinanţii eşecului virologic la tinerii cu infecţie HIV care primesc tratament cu emtricitabină/tenofovir disoproxil fumarat/efavirenz (Atripla) comparativ cu alte regimuri medicamentoase antiretrovirale. Mihaela Andreea Rădulescu şi colab. (Bucureşti) au studiat riscul de boală cardiovasculară la pacienţi cu hepatită cronică C. Complicaţiile neurologice la pacienţii cu varicelă au fost evaluate de Cristiana Oprea şi colab. (Bucureşti), într-un studiu retrospectiv pe 1.773 de pacienţi internaţi în anul 2013 la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. V. Babeş“. Valeriu Gheorghiţă şi colab. prezintă un caz de sindrom de limfocitoză infiltrativă difuză şi infecţie cu citomegalovirus la un pacient infectat HIV, în vârstă de 43 de ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe