Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Lucrare aidoma celor din occident

Viața Medicală
Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU vineri, 18 decembrie 2020

Cea mai recentă apariţie editorială, Hipertensiunea Portală, este un volum cum numai în librăriile din Occident găsești.

coperta recenzie dumitrascu

Profesorul Mircea Grigorescu este unul dintre puţinii universitari medici care pun accent pe cărţile monografice ca mijloc de informare și educare. Într-o perioadă când informaţiile se modifică frecvent, când lumea aleargă după publicaţii zise încă anacronic ISI, acesta, în spiritul medicinei clasice, alcătuiește cu tenacitate și răbdare o serie de tratate care vor rămâne în bibliografia medicală românească. Cea mai recentă apariţie editorială, Hipertensiunea Portală, este un volum cum numai în librăriile din Occident găsești. Pentru realizarea lui (apărut la Editura Academiei Române), profesorul Grigorescu a atras colaborarea mai multor specialiști din Cluj-Napoca, Iași și București. A rezultat un volum de 650 de pagini, în format mare, cartonat și cu o grafică deosebită. Structura cărţii este următoarea: anatomia sistemului portal, definiţia hipertensiunii portale și taxonomia sa; hipertensiunea portală din ciroză și din alte boli decât ciroza; hipertensiunea portală în sarcină și la copii; aspecte nutriţionale. De menţionat stilul îngrijit și clar în care a fost scrisă cartea, precum și calitatea excelentă a imaginilor. A rezultat o lucrare utilă și de efect, de păstrat cât mai la îndemână în bibliotecă.

Etichete: Hipertensiunea portală hipertensiune portală

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.