Newsflash
Apariții editoriale

Lucrare aidoma celor din occident

de Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU - dec. 18 2020
Lucrare aidoma celor din occident

Cea mai recentă apariţie editorială, Hipertensiunea Portală, este un volum cum numai în librăriile din Occident găsești.

coperta recenzie dumitrascu

Profesorul Mircea Grigorescu este unul dintre puţinii universitari medici care pun accent pe cărţile monografice ca mijloc de informare și educare. Într-o perioadă când informaţiile se modifică frecvent, când lumea aleargă după publicaţii zise încă anacronic ISI, acesta, în spiritul medicinei clasice, alcătuiește cu tenacitate și răbdare o serie de tratate care vor rămâne în bibliografia medicală românească. Cea mai recentă apariţie editorială, Hipertensiunea Portală, este un volum cum numai în librăriile din Occident găsești. Pentru realizarea lui (apărut la Editura Academiei Române), profesorul Grigorescu a atras colaborarea mai multor specialiști din Cluj-Napoca, Iași și București. A rezultat un volum de 650 de pagini, în format mare, cartonat și cu o grafică deosebită. Structura cărţii este următoarea: anatomia sistemului portal, definiţia hipertensiunii portale și taxonomia sa; hipertensiunea portală din ciroză și din alte boli decât ciroza; hipertensiunea portală în sarcină și la copii; aspecte nutriţionale. De menţionat stilul îngrijit și clar în care a fost scrisă cartea, precum și calitatea excelentă a imaginilor. A rezultat o lucrare utilă și de efect, de păstrat cât mai la îndemână în bibliotecă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe