Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Medicină, istorie și cultură

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 30 octombrie 2020
Viața Medicală
Dr. Mariana MINEA vineri, 30 octombrie 2020

Subiecte de interes î revistele „Maramureșul Medical”, editată de Colegiul Medicilor din Maramureș și „Medicine and Pharmacy Reports” , publicaţia știinţifică a UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Cel mai recent număr al revistei Maramureșul Medical aduce în atenţie subiecte de interes din domenii variate. Dr. Felix Marian, redactorul-șef al publicaţiei, face o scurtă trecere în revistă a măsurilor de izolare impuse din cele mai vechi timpuri, în vremuri de epidemie.

Maramures med. sept

Dr. Ioan Pop evidenţiază diferenţele dintre depresie și doliu, în timp ce dr. Dorin-Gheorghe Triff propune o cercetare despre percepţiile capacităţii de muncă și factorii de stres din învăţământul preuniversitar. Demn de menţionat este și studiul prezentat de un grup de cercetători din Cluj-Napoca despre incidenţa HIV, în anul 2017, în judeţul Maramureș.

DN sau RLS?

Noul număr al revistei Medicine and Pharmacy Reports, publicaţia știinţifică a UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, ne-a stârnit interesul cu o serie de cercetări originale din domenii precum: gastroenterologie, dermatologie, imagistică, farmacologie, urologie, medicină dentară.

MPR nr.3-2020

Am reţinut o prezentare de caz rar de chirurgie abdominală pentru abces în urma unei perforaţii provocate de un os de pește, precum și cazul unei femei cu diabet zaharat de tip 2, la care s-a făcut diagnostic diferenţial între neuropatia diabetică (DN) și sindromul picioarelor neliniștite (RLS).

Etichete: UMF Cluj-Napoca maramuresul medical Medicine and Pharmacy Reports depresie carantina diabet zaharat neuropatie diabetică

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.