Newsflash
Apariții editoriale

Medicină, istorie și cultură

de Cristina GHIOCA, Dr. Mariana MINEA - oct. 30 2020
Medicină, istorie și cultură

Subiecte de interes î revistele „Maramureșul Medical”, editată de Colegiul Medicilor din Maramureș și „Medicine and Pharmacy Reports” , publicaţia știinţifică a UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Cel mai recent număr al revistei Maramureșul Medical aduce în atenţie subiecte de interes din domenii variate. Dr. Felix Marian, redactorul-șef al publicaţiei, face o scurtă trecere în revistă a măsurilor de izolare impuse din cele mai vechi timpuri, în vremuri de epidemie.

Maramures med. sept

Dr. Ioan Pop evidenţiază diferenţele dintre depresie și doliu, în timp ce dr. Dorin-Gheorghe Triff propune o cercetare despre percepţiile capacităţii de muncă și factorii de stres din învăţământul preuniversitar. Demn de menţionat este și studiul prezentat de un grup de cercetători din Cluj-Napoca despre incidenţa HIV, în anul 2017, în judeţul Maramureș.

DN sau RLS?

Noul număr al revistei Medicine and Pharmacy Reports, publicaţia știinţifică a UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, ne-a stârnit interesul cu o serie de cercetări originale din domenii precum: gastroenterologie, dermatologie, imagistică, farmacologie, urologie, medicină dentară.

MPR nr.3-2020

Am reţinut o prezentare de caz rar de chirurgie abdominală pentru abces în urma unei perforaţii provocate de un os de pește, precum și cazul unei femei cu diabet zaharat de tip 2, la care s-a făcut diagnostic diferenţial între neuropatia diabetică (DN) și sindromul picioarelor neliniștite (RLS).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe