Newsflash
Apariții editoriale

Metode de ultimă oră în tratamentul bolilor

de Dr. Laura Davidescu - sept. 23 2022
Metode de ultimă oră în tratamentul bolilor

Cel mai prestigios tratat de anvergură mondială revine cu ediţia a 19-a, în limba română, care înglobează evoluţiile recente din toate domeniile medicinei.

Harrison Principii

Pare greu de crezut că, în era aplicaţiilor și a bibliotecilor digitale, medicii și studenţii ar mai avea apetenţă pentru tratate tipărite. Și, cu toate acestea, ele nu doar că nu se demodează, ci devin chiar mai apreciate. Cel puţin așa se întâmplă în cazul emblematicului tratat „Harrison – Principiile medicinei interne”, a cărui a nouăsprezecea ediţie a apărut recent tradusă în limba română, care rămâne o „biblie” a profesioniștilor din sănătate de toate vârstele.

        Noua ediţie vine cu o prezentare actualizată a fundamentelor fiziopatologiei, alăturându-i instrumente și metode de ultimă oră, disponibile pentru evaluarea simptomelor și stabilirea tratamentului eficient al bolilor. Textul celor două volume este însoţit de imagini relevante, ilustraţii, algoritmi de tratament și videoclipuri demonstrative, lucrarea conţinând și un DVD cu nouă ore de înregistrări video.

        Primul volum al tratatului se axează pe fundamente medicale, precum fiziopatologia și managementul durerii, afecţiunile din sarcină, îmbătrânirea sau principiile geneticii umane, pe când cel de-al doilea volum descrie boli specifice, în funcţie de organul sau sistemul afectat.

        Lucrarea tipărită, de dimensiuni apreciabile – în jur de 4.000 de pagini –, menită a fi consultată în confortul unei biblioteci sau al canapelei de acasă, este completată de capitole online și de variante eBook, disponibile pe numeroase platforme.

        De la prima ediţie a tratatului, pe când se credea, de exemplu, că ulcerul peptic este cauzat de stres sau că orice tumoră nerezecată duce la deces, tratatul și-a updatat continuu conţinutul. Astfel că, în această eră a informaţiei în continuă schimbare, autorii își asigură cititorii că au sintetizat un uriaș volum de date știinţifice și clinice, pentru a descrie cu maximă acurateţe și actualitate afecţiunile prezentate.

        De menţionat, ca actualizări importante, informaţiile din capitolul referitor la HIV/SIDA, cele referitoare la sistemul imunitar, hepatitele cronice și mai ales cunoștinţele de genetică, un domeniu aflat într-o expansiune extrem de rapidă. Veţi găsi și perspective inovatoare despre managementul unor afecţiuni frecvente, precum scleroza multiplă, embolia pulmonară sau boala inflamatorie intestinală, dar și algoritmi utili în imagistică sau subiecte de actualitate, precum sănătatea bărbaţilor ori impactul încălzirii globale asupra bolilor infecţioase.

        Tratatul a apărut la Editura All și poate fi achiziţionat din librării și de pe site-ul all.ro, cu un discount de 50%, la preţul de 699,50 lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe