Newsflash
Apariții editoriale

Mortalitatea neonatală în România

de Dan Dumitru MIHALACHE - apr. 9 2015
Mortalitatea neonatală în România
   Pacientul hemolific trebuie să aibă tratamentul cu factor de substituţie acasă, în frigider, spune prof. dr. Daniel Coriu, în interviul publicat în numărul din martie 2015 al revistei Medica Academica. El consideră că implicarea medicilor de familie în managementul acestor bolnavi este esenţială, „numai că aici trebuie să intervină o recompensă din partea CNAS“. În seria de interviuri găzduite de rubrica „Leadership“, urmează cel acordat de prof. dr. Vlad Tică, medic de Obstetrică-ginecologie la Constanţa, care consideră că deşi cuvântul reformă în sănătate este demonetizat, corpul medical ar trebui să aibă o mult mai mare independenţă, iar rezidenţiatul şi formarea în specialitate ar trebui să fie apanajul corpului medical. Vorbind de mortalitatea neonatală, profesorul Tică spune că România stă cel mai prost din Europa. Despre tratament oncologic, opţiuni terapeutice şi supravieţuire în melanomul malign, vorbeşte medicul oncolog Dan Jinga, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. La rubrica „Strategii în sănătate“ ni se prezintă o scurtă analiză comparativă Franţa–România privind costurile hepatitei C, făcută de Achim Kautz, Policy director ELPA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe