Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Nou ghid de reabilitare pulmonară

Manualului de reabilitare pulmonară, editat de Editura NOVA din New York, abordează o mulţime de subiecte în cele 24 de capitole (peste 400 de pagini), într-un cadru de medicină bazată pe dovezi, abordare interdisciplinară și perspectivă academică.

Handbook of Pulmonary Rehabilitation 978-1-53618-812-7-2 FINAL

După anul 2000, reabilitarea pulmonară a fost susţinută de studii solide bazate pe dovezi și pe meta-analize, dezvoltându-și propriile orientări. Rolul său s-a concentrat mai mult pe prevenirea precoce a complicaţiilor bolilor pulmonare acute, și nu doar pe palierea și tratarea afecţiunilor cronice. Un nou grup de „instrumente” a fost inclus în programul de reabilitare a pacientului pulmonar. Așa cum declara în prefaţa cărţii Handbook of pulmonary rehabilitationprofesorul Nicolino Ambrosino, din Italia, expert internaţional în reabilitare pulmonară și membru al colectivului de autori, „antrenamentul prin exerciţii aerobice este și astăzi considerat drept principala intervenţie care duce la îmbunătăţirea simptomelor, a capacităţii de efort și a calităţii vieţii, cu dovezi indirecte ale efectelor pozitive asupra supravieţuirii. 

        Cu toate acestea, în reabilitarea pulmonară se folosesc multe alte instrumente, cum ar fi diferite alte modalităţi de antrenament prin exerciţii fizice, cu și fără suport respirator, adaptări specifice periferice (culturism) și antrenament muscular respirator, stimulare electrică neuromusculară, biofeedback, tehnici manuale sau mecanice de eliminare a secreţiilor din căile respiratorii, nutriţia, medicamentele etc.”.

        Salutăm apariţia Manualului de reabilitare pulmonară, editat de Editura NOVA din New York, care abordează o mulţime de subiecte în cele 24 de capitole (peste 400 de pagini), într-un cadru de medicină bazată pe dovezi, abordare interdisciplinară și perspectivă academică. Felicităm redactorii, conf. dr. Paraschiva A. Postolache (România) și prof. dr. Darcy D. Marciniuk (Canada), specialiști cu o bogată expertiză în reabilitarea pulmonară naţională și internaţională, care au dezvoltat această specialitate în conformitate cu orientările și standardele internaţionale și au reușit să adune acest grup de experţi în domeniu ca autori ai cărţii.

        Felicităm editorii și autorii pentru crearea unui manual recunoscut la nivel internaţional pentru medici, studenţi și terapeuţi respiratori certificaţi, carte care este un ghid util pentru cei care doresc să înfiinţeze sau să dezvolte departamente de reabilitare pulmonară și să iniţieze programe de reabilitare pulmonară.

Prof. dr. Panagiotis Behrakis,

Grecia

 

Etichete: Handbook of pulmonary rehabilitation reabilitare pulmonara reabilitare respiratorie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.