Newsflash
Apariții editoriale

Noutăţi de la MedicHub

de Redacția Viața Medicală - ian. 15 2021
Noutăţi de la MedicHub

Cele mai recente numere ale revistelor MedicHub, apărute luna trecută, tratează diferite aspecte ale infecției cu SARS-CoV-2, dar și alte subiecte de interes din domenii variate.

Numărul 6/2020 al revistei Farmacist.ro* aduce în atenţia cititorilor subiecte de farmacologie, nutriţie, vaccinoterapie, gemoterapie, dar și repere medicale de-a lungul istoriei farmaciei.

coperta Farmacist.ro 6

Astfel, cititorii vor regăsi înpaginile publicaţiei titluri precum: „Migrena, adesea mai mult decât o durere de cap”, „Nutriţia și stilul de viaţă sănătos, în contextul pandemiei de COVID-19”, „Din secretele longevităţii... nutraceuticele– partea a IV-a. Afecţiunile virale. Pandemia de coronaviroză (COVID-19)” sau „Vaccinul BCG și infecţia cu SARS-CoV-2”.

Prevenţia sinuciderii în timpul pandemiei 

Ultima ediţie din 2020 a revistei Psihiatru.ro** are ca temă „Prevenţia sinuciderii în timpul pandemiei de COVID-19” și cuprinde rubrici precum: Articole originale, Case Report, Psihoterapie sau Opinii.

coperta Psihiatru.ro_4

Iată câteva exemple din paginile revistei: „Riscul de suicid în timpul pandemiei de COVID-19”, „Eficacitatea factorilor neurotrofici în tratamentul cazurilor cu demenţă mixtă, vasculară și Alzheimer, cu multiple comorbidităţi” și „Eficacitatea terapiilor cognitiv comportamentaledin a treia generaţie – o analiză narativă a literaturii (II)”.

O abordare personalizată a leucemiei acute FLT3 pozitivă

În cuprinsul celui mai recent număr al revistei Oncolog-Hematolog.ro**, numărul 4 din 2020, se regăsesc articole precum „Importanţa rebiopsierii pentru detectarea mutaţiei T790M în cancerul pulmonar fără celule mici – prezentare de caz”, „Mai există un rol pentru nefrectomia citoreducţională în era terapiilor ţintite și a imunoterapiei?”, „Leucemia acută FLT3 pozitivă: exemplu de abordare personalizată”, dar și rezumatele prezentate în cadrul Congresului Naţional de Oncologie 2020.

coperta Oncolog-Hematolog.ro_4

Imunodeficienţele primare în contextul actual

Numărul 4/2020 al revistei Societăţii Române de Alergologie și Imunologie Clinică, Alergologia**, este dedicat bolilor rare. În articolul „Imunodeficienţele primare în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2”, autorii vorbesc despre experienţa Centrului de Alergologie și Imunologie
din Cluj-Napoca în acest sens.

coperta Alergologia_4

Un alt articol descrie greutăţile întâmpinate la stabilirea cauzei și a tratamentului corespunzător în cazul unui atac facial apărut după două înţepături de albină, la un pacient cu angioedem ereditar. În cuprins mai regăsiţi și articole precum „O privire de ansamblu asupra sindromului hipereozinofilic”, „Evaluarea in vitro a alergiei mediate IgE la lichid seminal uman” sau „Diagnosticul molecular al alergiilor în practica clinică”.

Condyloma acuminata în timpul sarcinii

Ultima ediţie din 2020 a revistei Obstetrica și Ginecologia**, publicaţia Societăţii de Obstetrică și Ginecologie din România, are în cuprins o serie de articole originale, prezentări de caz și review articles.

Iată câteva titluri din cuprinsul acestui număr: „Condyloma acu-
minata în timpul sarcinii”, „Crioprezervarea electivă de ovocite: putem prelungi perioada de viaţă fertilă a femeilor?”, „Myasthenia gravis și sarcina”, „Modalităţi de îmbunătăţire a diagnosticului anomaliilor fetale
noncromozomiale la ecografia de rutină efectuată la 11-13 săptămâni de gestaţie”, „Microbiota uterină –un posibil nou «inculpat» în cazul pacientelor infertile” sau „Provocările diagnosticului diferenţial dintre pseudomixomul peritoneal și neoplazia ovariană”.

coperta Obstetrica si Ginecologia_4


Notă autor:

* Revista este creditată cu 10 puncte EFC pentru farmaciști și 5
puncte EMC pentru asistenţi.
** Revista este creditată cu 10 puncte EMC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe