Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Apariții editoriale

Noutăţi medicale locale și internaţionale

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 14 ianuarie 2022

Ultimele două numere din anul 2021 ale revistei Medicine Pharmacy Reports abordează subiecte de actualitate, de la pandemia de COVID-19 și până la probleme din domeniul oncologic.

Numărul 3/2021 este deschis de o metaanaliză despre rolul receptorilor androgenici în cancerul de sân. Analizând 12 studii apărute anterior, colectivul de autori din București și din Argeș concluzionează că receptorii androgenici au potenţialul de a îmbunătăţi prognosticul pacienţilor cu cancer mamar.

Coperta MPR 3

Un articol interesant este și cel despre utilizarea telefoanelor inteligente pentru colectarea informaţiilor medicale ale pacienţilor stomatologici. Acest lucru ar îmbunătăţi procedura de colectare a datelor, reducând și timpul necesar pentru înregistrarea acestora.

Numărul 4/2021 al revistei abordează afecţiunea COVID-19 din perspectiva Gastroenterologiei, Sănătăţii Publice și Medicinei dentare. Colectivul de medici clujeni format din dr. Vladimir Posmag, dr. Liliana David și prof. dr. Dan L. Dumitrașcu prezintă „lecţiile” învăţate în ultimul an în ceea ce privește implicaţiile digestive în COVID-19.

Coperta MPR 4

De menţionat este și studiul realizat de un grup de cercetători din
Malaezia și Nepal care testează cunoștinţele despre COVID-19 ale studenţilor de la Medicină și Medicină dentară, dar și sondajul efectuat de un alt grup de specialiști clujeni despre conștientizarea, cunoașterea și comportamentul auto-raportat al profesioniștilor din sănătate referitoare la recentele probleme de siguranță privind utilizarea fluorochinolonelor.

Etichete: Medicine Pharmacy Reports pandemie covid covid-19 fluorochinolone

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.